Csonka András, Esztergályos Cecília és a többiek: újra együtt a Família Kft. sztárjai – fotó

Csonka András posztolta a fotót, amin a Família Kft. több szereplőjével láthatóak együtt, köztük a főszereplő Esztergályos Cecíliával.

2024. június 17., 11:05

Szerző:

Esztergályos Cecíliának nincs saját Instagramja, de most mégis feltűnt a közösségi médiában, és a képet Csonka András jóvoltából oszthatjuk meg mi is önnel alább. Ráadásul nem is csak ők ketten láthatóak rajta, hanem még két Família Kft-szereplő szerepel a fényképen.

Csonka András és a csajok a Famíliából

Mielőtt megnéznénk Csonka András fotóját, idézzük vissza a '90-es évek magyar szitkomjának főcímét, hátha visszahoz néhány emléket!

Nos, Csonka Pici is ugye a Família Kft-ben alakított szerepéről kapta ezt a becenevet – így ír ő a fénykép mellé:

„Szombati randevú a »csajokkal«, mindegy, mennyi idő telik el, ugyanott folytatjuk. Ez a Família sosem ér véget...”

A fotón még Sir Kati látható, aki ugye Mónikát játszotta a sorozatban, valamint a Debbie szerepét alakító Deborah Kim Javor. A kép Budapesten, a Nagymező utcában készült, a háttérben látható a Thália színház, illetve Hofi Géza szobra.

Csonka Andás nem hagyta ki a találkozót

Csonka András a képhez kapcsolódóan nyilatkozott a Blikk című újságnak. Hadd idézzünk egy rövid részletet abból, amit a lapnak mondott arról, milyen rendszerességgel szoktak összejönni az 1991-től 1999-ig sugárzott sorozat készítői a mai napig:

„Nagyjából 3-4 havonta azért össze tudunk jönni, általában az egykori felvételvezetőnk, Szemere Gyuri szokta megszervezni – mesélte a színész. – Most a színészek közül mi négyen tudtuk csak eljönni, de voltak még stáb-, és családtagok is.”

Gyászolnak a Família Kft. színészei

A Família Kft. létrejötte két kreátor nevéhez fűződik. Az egyikük a tavaly év végén elhunyt Szurdi Miklós volt, a másik Gát György, aki pár hónappal utána, most márciusban hunyt el. A Linda című sorozat producereként is ismert Gát György a következőképpen mesélt az egyik utolsó interjújában arról, hogyan dolgozott:

„Én minden dolgomat magam találom ki a mai napig. Vannak, akik patentokat vesznek, megvesznek cseh, spanyol, német, angol formátumokat, és magyarítják, nem is rosszul. Többnyire idáig nem nagy sikerrel, mostanában sikeresebb a dolog. Én mindig magam... valahogy soha nem szerettem senkit utánozni. De miután borzalmasan sokat jártam-életem nyugaton, dolgoztam kint nagyon sokat, kint lettem producer végülis, mindig járt az agyam. A mai napig álmodok ötleteket. Gyorsan leírom őket, mert ha nem írom le éjjel, amikor megálmodom, akkor reggel nem tudom. [...] Mindent így álmodtam meg, ami végülis megvalósult.”

Persze attól még, hogy Gát György mindent szeretett maga kitalálni, ez nem jelenti azt, hogy itt-ott ne inspirálták volna őt megelőző művek. Érdemes például összehasonlítani a Família Kft. fenti főcímzenéjét a Yello együttestől a The Race című dallal, ami 3 évvel a Família Kft. indulása előtt vált világslágerré.

(Kiemelt kép: YouTube/TDK TV-240)