Cipő testvére ezt gondolja arról, hogy a Republic énekeséről közterületet neveztek el

Még mindig csak 59 éves lenne Bódi László Cipő, a Republic 2013-ban, 47 évesen elhunyt énekese.

2024. április 22., 07:59

Szerző:

Május 3-án lesz Bódi László, azaz Cipő születésének 59. évfordulója. Immár több, mint egy évtized eltelt azóta, hogy a Republic együttes népszerű frontembere elhunyt, és édesanyja és testvére minden évben megemlékeznek a legendás rockénekesről. Az énekes húga nyilatkozott most a Bors című kiadványnak.

Cipő nevét most már egy sétány viseli Kisvárdán

„Mióta elment, minden ünnep üressé vált. Nagyon elfoglalt volt, így legtöbbször a családi ünnepek alatt tudtunk több időt együtt tölteni”

–  többek között ezt nyilatkozta Bódi Marica, az énekes húga.

Tavaly közterületet neveztek el Bódi Lászlóról, erről pedig így beszél az énekes testvére:

„nagyon büszkék vagyunk, hogy a bátyám tiszteletére tavaly októberben átadtak Kisvárdán egy sétányt, ami a Bódi László nevet viseli. Azon az úton jártunk iskolába, ott nőttünk fel. Mondanom sem kell, az érzések igencsak szélsőséges skálája kavargott bennem az átadóünnepségen. Gyönyörű emlékhely jött létre a testvérem tiszteletére, de bennem mindeközben dúl a fájdalom, hogy erre azért került sor, mert ő már nem lehet köztünk.”

Viszály a Republicban

Amikor Cipő elhunyt, az együttes gitárosa és egyben egyik alapító tagja, Tóth Zoltán azt mondta, hogy ő nem hajlandó Republic néven tovább játszani, így megalakította saját formációját, ez a Kék és Narancssárga Produkció. Az ő előadásuk címe az, hogy Republic dalcirkusz.

Az együttes maradék tagjai azonban nagyon is játszottak tovább, először Sipos F. Tamás lépett Cipő helyére, majd az ő távozásával Boros Csaba basszusgitáros vette át a frontember szerepét. Ő nyilatkozott az ősszel az alábbi riportban, sérelmezve, hogy Tóth Zoltán megtéveszti a közönséget, hiszen olyan, mintha a Kék és Narancssárga Produkció egy produkciós iroda lenne, és a Republic dalcirkusz pedig az előadó. Boros Csabának ez az utóbbi szóhasználat sem tetszik egyébként:

„cirkusznak egyébként eléggé cirkuszi, ezt nem vállalnám fel valójában. És semmiképpen sem kötném össze a Republic nevet egy dalcirkusszal, mi nem egy dalcirkusz vagyunk.”

Boros Csaba hozzáteszi, nem akarnak perelni, de úgy érzik, Tóth Zoltán miatt kénytelenek lesznek:

„én semmiképpen sem szeretnék jogi útra lépni, nem szívesen ülnék ott, ha a Zoli nem kényszerít ebbe bele. Ezeket nem magunktól vesszük elő, a mindennapok ezt hozzák. Ha mindenki maradna a saját maga formája mellett, és betartjuk a szabályokat egymással szemben, akkor szerintem tök békésen tudnánk egymás mellett élni.”

Boros Csaba alábbi nyilatkozata egyértelműen Tóth Zoltánt kritizálja:

„én értem, hogy valaki szeretne megrekedni a múltban, semmi bajom nincs vele. Aki 2013-ban lezárta a Republic együttest – szíve joga, tegye el magának. De az élet nem áll meg, megyünk előre.”

Itt tudja visszanézni az erről szóló riportot.

(Kiemelt kép: YouTube/Republic Zenekar)