ByeAlex meglepő üzenettel szólítja meg a most érettségizőket

Ma megkezdődtek az érettségik, és ByeAlex közzétette véleményét-tapasztalatait a témában.

2022. május 2., 11:44

Szerző:

ByeAlex egy olyan témát vett elő a Facebookon hétfő délelőtt, amellyel talán meglepte azokat, akik elsősorban zenéléssel, illetve ivással-szórakozással kapcsolatos posztokat várnak tőle. A 37 éves énekes ugyanis most az érettségizőknek arról írt, mennyire fontos a tanulás, az olvasás, a műveltség.

ByeAlex az Instagramra sztoriban is kitett posztjában így fogalmaz:

„tegyétek oda azt az érettségit fiatalok! Aztán tűnés egyetemre, főiskolákra; továbbtanulni! Legyetek okosak, határozottak, műveltek. Butának lenni nem erény; tudjátok, van az az öreg (sir Francis Bacon) közhely, miszerint a »tudás hatalom«? na… ez nem faszság srácok! Életem legemlékezetesebb évei az egyetemi évek. Elértem az életben, amit szerettem volna. Nem cserélnék senkivel és semmi másra; de arra, hogy végül nem csak érettségim, de diplomám is lett: büszke vagyok. A sok olvasás-tanulás nélkül nem lennék az, aki vagyok. És én az érettségi évében, és az arra való felkészülés alatt jöttem rá, hogy nem akarok idióta lenni. Mert van az másik közhely, hogy »nem mindegy az, hogy az okos hülyéskedik vagy a hülye okoskodik…« én az előbbi akartam végül lenni.
Drukkolok értetek végig! ”

ByeAlex egyébként a Miskolci Egyetemen filozófiát tanult az érettségi után, 2018-ban az intézmény nagykövetének választották.

Ellenkező vélemények az érettségi fontosságáról

Tóth Gabi: Nincs érettségi bizonyítványom, de igyekszem úgy élni az életem, hogy az példa lehessen

Tóth Andi nem tervezi, hogy megszerzi az érettségit

Újabb hazai híresség vallotta be, hogy nincs érettségije

(Kiemelt kép: ByeAlex Instagramja)