Berki Krisztián hagyatéka: ennyit érhetnek az elhunyt sztár közösségi-oldalai

Rengetegen követték a közösségi-oldalakon.

2022. május 19., 09:04

Szerző:

Berki Krisztián halála a követőit is megrázta: a nemrégiben elhunyt sztárt több mint 345 ezren követik az Instagram-oldalán, a Facebookon pedig 293 ezren. Az egykori focista azt sem titkolta sosem, hogy a bevétele egy része a közösségi oldalaiból származik, ugyanis több céggel is kapcsolatban állt, akik tudtak azonosulni az ő stílusával.

A Ripost felkereste Kérészi Mátét a Lighthouse Marketing alapítóját, aki megpróbált választ adni arra, hogy mennyit érnek most az elhunyt híresség oldalai és, mi lehet a jövőjük. 

„Kezdjük azzal, hogy egy Facebook, Instagram vagy egyéb közösségi oldal értékének meghatározása nagyon nehéz és sokösszetevős feladat. Rengeteg, mondhatni unalmas összetevője van a válasznak. A követői létszám ugyan jó kiindulási alap, de valójában marketingoldalról ennek a szerepe másod, vagy akár harmadlagos. Ami igazán fontos és persze csak az adminisztrátori jogkörrel rendelkező emberek számára elérhető, az a követők összetétele kor, hobbi, érdeklődési kör és persze aktivitás vonatkozásában”

- nyilatkozta a szakember.

Kérészi Máté szerint egy elhunyt sztár közösségi-oldalával kapcsolatban három opció lehetséges: senki nem kezeli őket a jövőben, vagy a közeli hozzátartozók átalakítják emlékoldallá és úgy töltenek fel rá tartalmakat, vagy megőrzik a brandet és arra törekednek, hogy az elhunyt emlékét megőrizve, folytassák azt, amit ő képviselt, ám ez a szakértő szerint Berki Krisztián nélkül nagyon nehéz lenne.

„Elméleti síkon eladható egy közösségi felület, hiszen könnyen váltható admin és persze az sem lehetetlen, hogy valaki átnevezzen egy 300 ezres követőtáborral bíró oldalt és új tartalmakat kezdjen el megosztani. Ugyanakkor marketing szempontjából ez nem egy jó megoldás. Krisztián követői számára ugyanis ez egy rossz üzenet lenne és bizonyosan ellenszenvet váltana ki. Összességében kijelenthető, hogy a Berki Krisztián után maradt két közösségi felület eszmei értéka nagy, de anyagi értelemben nélküle nem érnek sokat”

- mondta Kérészi Máté.

Berki Krisztián halálával kapcsolatban a legfrissebbek

Megdöbbentő, Berki Krisztiánról mit jósolt meg Frabato 2017-ben – videó

Berki Krisztián halála kapcsán Vujity Tvtrko kemény kirohanást posztolt a „kamucelebek” ellen

Berki Mazsi egy dílertabló felhasználásával segítette a nyomozást

(Kiemelt kép: Berki Krisztián Instagramja)