A Barátok közt egykori Berényi Zsuzsája, Csomor Csilla civil állást vállalt: megdöbbentő, mit dolgozik most

Csomor Csilla a Barátok köztből egy olyan pályán helyezkedett el, amit mások tömegesen hagytak el az utóbbi időben.

2023. június 18., 06:37

Szerző:

A Barátok közt egyik alapító szereplője, Csomor Csilla volt Palik Lászlóék legutóbbi vendége a YouTube-on. Csomor Csilla a napi sorozat kezdetétől majdnem 9 évig alakította Berényi Zsuzsa szerepét, pontosan abban az időszakban, amikor a Barátok közt az ország legnézettebb műsora volt. Amióta a sorozatból kiszállt, Csomor Csillát azonban nem lehet már látni a képernyőn, sőt, a színésznő jó ideje már budapesti színházban sem nagyon játszik. Jelenleg két önálló estet gondoz, ezek Déryné Széppataki Róza és Blaha Lujza életét dolgozzák fel.

Csomor Csilla elmondja, hogy így aztán vállalt egy civil állást is: egy gimnáziumban tanít. De természetesen azt tanítja, amihez ért:

„nem matematikát oktatok, hanem színészmesterséget, előadó-művészeti alapismereteket. [...] Egy művészeti gimnáziumban színésztanár vagyok, nem pedagógus vagyok, nem pedagógiai diplomám van, színészdiplomám van.”

Csomor Csilla a következőket teszi hozzá a munkájáról, amit egy héten két napig végez, részmunkaidős:

„a gyerekek még meg sem születtek akkor, amikor én képernyőn voltam. Napi szinten kell küzdeni a figyelmükért. Ez a generáció annyira sok ingert kap, annyira sok infó jut el hozzájuk, hogy nagyon nehéz a fókuszukat megfogni és megtartani.”

Csomor Csilla hangsúlyozza, hogy nem tartja magát pályaelhagyónak, sőt, mindig is érdekelte a tanítás. Alább lehet végignézni a teljes interjút.

Palik Lászlóéknál a Barátok közt több egykori sztárja megfordult már. Hoffer Eszter, azaz Konta Barbara például arról beszélt, hogy Hollandiába költözött.

(Kiemelt kép: YouTube/Palikék Világa)