Íme, melyik országban él, mit dolgozik most Konta Barbara a Barátok köztből

Konta Barbarának elege lett abból, hogy ő volt az ország Hoffer Eszterkéje, másfél éve költözött külföldre.

2021. december 27., 11:23

Szerző:

Konta Barbara a Barátok közt egyik eredeti szereplőjeként lett országosan ismert 1998-ban, ő alakította Hoffer Esztert a sorozat első négy évében. Konta Barbara aztán még négy évig képernyőn volt (alább a Barbara Show-ból látható egy részlet), de a korábbi színésznő 15 éve azonban már más pályán dolgozik. Most Palik László YouTube-csatornáján tűnt fel, azt meséli, hogy egy idő után terhessé vált számára, hogy nem tudja itthon levetkőzni a Barátok közthöz kapcsolódó múltját, ezért amikor úgy érezte, lezárult egy korszak, négy év után úgy döntött, háttérbe vonul, másfelé fordul.

Konta Barbara jó ideje utazásszervezőként dolgozik, azt mondja, jelenleg elsősorban filmes produkciókat utaztat külföldről Magyarországra, illetve itthonról külföldre. Ezt a munkát otthonról, sőt, akár másik országból is tudja végezni, ezért férjével másfél éve úgy döntöttek, a család külföldre fog költözni: azóta Hollandiában, Hágában élnek. Az egykori színésznő azt mondja, nagyon szereti a kinti mentalitást, az embereket, a nyitottságot, még a klímát is. Az autójukat eladták, minden családtag biciklivel jár. Férjével két gyermeket nevelnek: Konta Barbara nagyobbik lánya 13 éves, a kisebbik lány négy és fél. Mindketten beszélnek már hollandul.

Azért persze nehézségekkel is jár a külföldi lét: Konta Barbara azt emeli ki, hogy néha nem könnyű, hogy rokonok, régi barátok hiányában mindig mindent maguknak, segítség nélkül kell megoldaniuk. Az összkép azonban ezzel együtt is egyértelműen pozitív.

„Összességében azt mondom, hogy eddig ez egy sikersztori, és a honvágy még nem ütött be”

– mondja Konta Barbara. Íme a videó, a teljes interjú 18 perces.

Palik László új YouTube-csatornáján egy sorozat szól arról, hogy megkeresnek a képernyőről jó ideje eltűnt médiaszemélyiségeket: az első részben Pokrivtsák Mónika szerepelt, aki szintén külföldön él, és már nem a médiában dolgozik.

(A fent kiemelt kép 2003-ban készült, fotó: dfp.hu)