Barabás Éva elmesélte, miért tűnt el a Fókuszból: nagyon súlyos dolog áll a távozása mögött

Ha ön látta az utolsó adást, amit Barabás Éva vezetett, talán önnek is feltűnt, hogy valami nincs rendjén.

2023. augusztus 18., 09:05

Szerző:

Barabás Éva, a Fókusz műsorvezetője június 23-án vezette utoljára a műsort, azóta eltűnt. Tegnap este, azaz csaknem két hónap elteltével tért vissza, de (egyelőre) csak vendégként, nem műsorvezetőként. És természetesen azért tért vissza, hogy elmesélje, mi történt.

A sors iróniája, hogy Barabás Éva pont abban a műsorban szerepelt utoljára, amiben az egyik hír az volt, hogy Marics Peti koncert közben elesett és eltörte a lábát. A műsorvezetőnővel ugyanis ugyanilyen baleset történt az adás előtt néhány perccel:

„délután fél kettőkor hirtelen kitaláltuk, hogy mindenképpen legyen benne az adásunkban a Marics Peti nagy esése, amit ahogy konferálok, becsúszok és beesek a kamera elé. Erre megcsináltam a stúdió előtt, adás előtt öt perccel.”

Hát ez volt a rossz ötlet, ami nagy balesethez vezetett:

„olyan hihetetlenül fura leszúrt Rittbergert produkáltam, mint hogyha egy ilyen fél spárgába vagy gátülésbe zuhantam volna bele azzal, hogy a cipőim sarka kicsúszott két irányba. Rázuhantam az ülőgumóra, a fenekemre és ott aztán szakadt minden. [...] Amikor felálltam és azt éreztem, hogy a jobb lábam nem mozdul, és meg kellett fognom, tartanom a combomat, éreztem, hogy valami nem kerek. Így sántikáltam a stúdióba.”

Nem volt más hátra, Barabás Éva így is végigcsinálta az adást, de a konferálószövegek között ülnie kellett, széket és jeget is hoztak neki. Aztán amikor befejeződött az adás, a műsorvezetőnő egyenesen a sürgősségire ment. Itt derült ki, mennyire súlyos sérülést okozott a baleset. Végül műtétre nem volt szükség, de elszakadt Barabás Éva jobb combhajlító izomcsoportja, ami három izomból áll.

Az RTL sztárja azt mondja, a fizikai sérülés és megviselte, de lelkileg szintén teljesen a padlóra került a balesettől:

„a lelkem jobban összetört, az első két hétben sokkos állapotban voltam, nem tudtam, hogy ki vagyok, hol vagyok, hova tartok. Van-e még visszaút, egyáltalán az életemet tudom-e úgy folytatni, ahogyan haladt, megszokott medrében?”

Folytatás nagyon is lesz, derül ki az alábbi videóból, Barabás Éva szép fokozatosan vissza fog tudni térni a Fókuszba, de egyelőre nem kapkodja el, hiszen a rehabilitációja továbbra is folyik.

A Fókuszból egyébként idén egy másik műsorvezető is távozott, Tokár Tamás, de ő végleg.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)