Balogh Levente milliárdos ezt kezdte el ingyen osztogatni az utcán – videó

Balogh Levente, az RTL legismertebb milliárdosa meghökkentő és időszerű akcióba fogott.

2024. június 21., 07:54

Szerző:

Balogh Levente milliárdosnak kapóra jön, hogy azon kívül nem sok minden történik az országban jelenleg, hogy brutális meleg van, és pont mára mondják a hőhullám tetőzését.

Balogh Levente indul a Széll Kálmán térre

Balogh Levente időszerű kampányt indít ma, jelentette be tegnap este a közösségi médiában. A tartalmat a kérésének megfelelően nem ágyazzuk be, de ha átkattint, megnézheti akár a TikTokon, akár a Facebookon. A lényeg: a Szentkirályi ásványvíz tulajdonosa a hőségre való tekintettel ingyen vizet fog osztani ma, azaz pénteken 11 órától a Széll Kálmán téren. Bár Balogh Levente hangsúlyozza, hogy milyen fontos a folyadékbevitel kánikula idején, azért persze ez elsősorban egy reklámfogás, nem pedig egy jótékonysági akció.

„Természetesen nem csak egy zsugor vizet fogunk osztani, hanem több száz litert, úgyhogy aki megszomjazik, az kap egy finom hideg Szentkirályit”

– mondja Balogh Levente, az ország egyik leggazdagabb embere, a melegben szomjazók megmentője.

Balogh Levente az oktatásról

De nemcsak a hőségre van válasza Balogh Leventének, hanem a sokak által problémásnak tekintett magyar oktatási rendszer gondjaira is. Az üzletember, aki rendszeresen szokott közép- és felsőoktatási intézményekben előadásokat tartani az ország leendő vállalkozóinak és menedzsereinek, a következőket mondja egy videón, ami a TikTokon kezdett terjedni:

„Nagyon meg vagyok elégedve a magyar oktatási rendszerrel, ezen már többen megdöbbentek rajtam. De most meg pláne, hogy mondtam, hogy hány fiatalt edukálok le: 25-30 ezret. Most már rájöttek az iskolák, és ezért hívnak ennyien: egy olyan képzés, ahol gyakorlati oktatásban is részesülnek a fiatalok. Például meghívnak egy olyan vállalkozót, mint én, és elmeséli, hogy hogy csinálta meg a brandjét, hogyan alapította meg. Ezt duális képzésnek hívják ma már, és amióta bevezették a duális képzést az egyetemekre, és van olyan vállalkozó Magyarországon, aki hiteles, és be lehet hívni, azóta szerintem tökéletesítették az oktatást.”

De nemcsak Balogh Levente előadásaitól hasít ennyire a magyar oktatási rendszer a milliárdos meglátásai szerint. Az üzletember például a nyelvoktatásban nem vesz részt, mégis úgy látja, hogy annyira jól tanítják az idegen nyelveket a hazai iskolákban, hogy nincs is értelme külföldre utazni azért, hogy nyelvet tanuljunk:

„Téves magyar vagy kelet-európai őrület, hogy minden az a jó, ami a nyugat, minden az a jó, ami a külföld. [...] Ma már a magyar iskolákban is meg lehet tanulni a nyelvet, és meg is tanulják a fiatalok, ha elég korán kezdik.”

Ez pedig az alábbi interjúban hangzik el.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Az álommeló)