Balogh Levente lánya szerény életre készül: Nem fogok tudni olyan életszínvonalat teremteni, mint amit édesapámtól megkaptam

Balogh Levente milliárdos vállalkozó többek között a Cápák között című műsorból ismert, a lánya, Balogh Szimóna azonban most választ pályát, és nem vállalkozónak, nem is pénzügyi területre készül.

2024. szeptember 16., 14:49

Szerző:

Balogh Szimóna pályáját sokan kísérik érdeklődéssel egyrészt azért, mert a fiatal médiaszemélyiség édesapja Magyarország egyik leggazdagabb vállalkozója, Balogh Levente, másrészt persze azért is, mert Balogh Szimóna rendszeresen oszt meg részleteket-érdekességeket az életéről a közösségi médiában.

Balogh Levente lánya most Ábel Anitának mesélt

Ábel Anita új műsora már nem is annyira új: már a hatodik résznél tart az Egy a ritmusban Ábel Anitával, amit Palik Lászlóék YouTube-csatornáján lehet követni. A műsorvezetőnő minden részben három-három, eltérő generációkhoz tartozó nővel beszélget egy előre kiválasztott témáról. A három nő a legfrissebb adásban Balogh Levente lánya, Balogh Szimóna, valamint Törőcsik Franciska és Hámori Barbara. A téma pedig: a pénz.

A pénzről Balogh Szimóna azt mondja, hogy három szó jut eszébe, és érdekes, hogy az ország egyik leggazdagabb emberének lánya azt mondja, hogy nem mindig jó az a hatalom, amit a pénz ad egyes emberek kezébe.

„Mi az első három szó, ami eszembe jut a pénzről? [...] Először volt a hatalom, a szabadság és után a félelem. A szabadság nyilván azért, mert tudsz utazni vele meg sok mindent tudsz csinálni. A hatalom azért, mert hatalmat ad embereknek, és nem biztos, hogy mindig jó az a hatalom. Akár hogyha párkapcsolati szinten nézzük, esetleg ott is tud konfliktusforrás lenni. A félelem pedig az, hogy szerintem ez egy bizonytalan dolog. Mert bármi történhet. Anyukám is úgy nevelt minket, hogy anyukámnak az apukája 17 éves korában meghalt, és ott náluk egy nagyon nagy változás történt hirtelen. Nem ugyanúgy éltek, mint azelőtt. Minket mindig úgy nevelt anya, hogy ne vegyük készpénznek ezt az egészet, ami van, mert egy szempillantás alatt kihúzhatják alólunk a talajt. Nyilván apa tök egészséges meg minden rendben van vele, de ne gondoljuk azt, hogy ez világéletünkben így lesz.”

– mesél Balogh Szimóna a családi tragédiáról és annak tanulságáról.

Balogh Szimóna pszichológus lesz

Balogh Szimóna arról is beszél, hogy bár mindenki rendkívül gazdagnak tartja őt, igazából neki egy forintja sincs, hiszen édesapjától függ. Ráadásul most elvégezte a pszichológiát, és egy olyan pályán indul most el, amit egyáltalán nem tartanak a gyors meggazdagodás terepének. Így fogalmaz:

„Én most kezdek el leválni a szüleimről és most kezdem a szakmám, a jövő héten lesz az első napom a pszichiátrián és egy másik iskolát is elkezdek. Sokan mondták, hogy miért az állami szférába megyek, miért nem a magánegészségügyben helyezkedem el, de nekem erre az a válaszom, hogy inkább hiteles szeretnék lenni, mint sok pénzt keresni. Számomra most az a fontos, hogy meglépjek minden lépcsőfokot, és nem stresszelek rá arra, hogy nem fogok tudni olyan életszínvonalat teremteni, mint amit édesapámtól megkaptam.”

Alább találja a teljes videót, kattintson a play gombra a beszélgetésért!

(Kiemelt kép: YouTube/Palikék Világa by Manna)