Diéta: Ábel Anita már nem fogyókúrázik, ezt csinálja helyette

Ábel Anita azt mondja, végigfogyókúrázta a fiatalságát, de ebből most már elege van.

2024. július 20., 07:43

Szerző:

Ábel Anita szerepelt péntek reggel a Reggeli című műsorban az RTL-en, és a bő tíz perces interjúban rengeteg téma szóba került, köztük a fogyókúrázás is.

Ábel Anita már nem diétázik

Ábel Anita többször említette már, hogy egyáltalán nem volt számára könnyű időszak, amikor a Szomszédok Julcsijaként az ország szeme láttára nőtt fel.

„Az egész fiatalkorom korlátokkal telt, többet fogyókúráztam, mint ahányszor levegőt vettem”

– foglalja össze Ábel Anita életének ezt az időszakát. Idősebb korára azonban felfedezte magának a jógát, amit immár 11 éve művel, nemrég jógaoktatói vizsgát is tett. Ezzel párhuzamosan rájött, hogy nem látja értelmét, hogy tovább küzdjön önmaga ellen.

„Nekem az egész fiatalkorom korlátokkal telt, szerintem többet fogyókúráztam, mint ahányszor levegőt vettem. Fölösleges energiaveszteség. Aztán mikor az ember betölti már a negyvenet, akkor azt mondja, most minek, kinek, hova, miért? Érezzük jól magunkat!”

– árulja el Ábel Anita az életfilozófiáját az alább megtekinthető interjúban.

Ábel Anita számára vegyes korszak volt a Szomszédok-éra

Ábel Anita a tavasszal az Adom a napom című műsorban szerepelt Geszti Péternél, és itt beszélt erről a bizonyos, fogyókúrákkal terhes időszakról. A legendás tévésorozat másfél évtizede a számára sok nehézséggel járt. A Szomszédokra most így tekint vissza:

„Valahogy az emberek nem gondolnak abba bele, hogy én ott gyerek voltam. 12 évesen egyszer csak rád szakadt egy olyan fajta – népszerűség? azt nem tudom – egy olyan fajta ismertség, amiben megszűntél te létezni. Nem voltál te. Más néven szólítottak, azt hitték, hogy te ott Magenheimék lánya van. És hiába dörömböltél te belülről, hogy de kérem szépen, nekem van egy apukám, van egy anyukám, én Ábel Anita vagyok, erre senki nem volt kíváncsi.”

A színész-műsorvezetőnő említi emellett, hogy végig rendes, nappali tagozatra járt iskolába, mert nem akarta elveszíteni a talajt a lábai alól, azt akarta, hogy ugyanolyan kamaszkora legyen, mint mindenkinek, nem akart kimaradni semmiből, amiben a társainak része volt. Ez az erőfeszítései ellenére nem igazán valósulhatott meg:

„A sorozatba nagyon sok olyan dolog belekerült, ami velem történt, aztán egy idő után én már semmit nem meséltem el, mert nem akartam még ennyi párhuzamot sem. Nem volt annyira funny [vicces] ezt megélni gyerekként. Ettől függetlenül rengeteg jó emlékem van: amikor a Juci néni mellett ülök a székben és meséli a régi színésztörténeteit, ezek a mai napig itt vannak bennem. Vagy Máriáss Józsi bácsi meséli a színésztörténeteit, vagy hogy a Kulka Janival egy nagyon jó barátság alakult ki köztünk – ezek mind nekem megmaradtak. De volt egy olyan része, amire én nem szívesen emlékszem. Én nem is szívesen nézem vissza ezt a sorozatot, mert pontosan tudom, hogy milyen korszakaim voltak, éppen milyen lelkiállapotban voltam, és valahol ezt a szüleim sem kezelték jól.”

Itt található a vonatkozó részlet az adásból.

(Kiemelt kép: RTL/Reggeli)