Árpa Attila nem jelent meg a tárgyalásán, felfüggesztett börtönbüntetést kaphat

Egy forgatás miatt nem ment el a tárgyalására Árpa Attila.

2022. március 2., 10:30

Szerző:

Nem jelent meg az első tárgyalásán Árpa Attila, akit az ügyészség forgalomba hozatallal elkövetett kábítószerkereskedelemmel társtettesként vádol. A színész egy sorozat forgatása miatt nem tudott megjelenni a bíróságon.

Árpa Attilának komoly vádakkal kellene szembenéznie, ugyanis tavaly kábítószerkereskedelem miatt indult ellene eljárás, de nem érkezett meg a kiírt időpontban a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermébe, távollétéról azonban igazolást nyújtott be. A színész nem egészségügyi problémák miatt maradt távol a tárgyalásról, hanem filmes munkái miatt, amit a Blikknek adott interjújában meg is erősített.

„Igazoltan vagyok távol a tárgyalásról, szerepelek egy nemzetközi sorozatban, és a forgatásra való tekintettel engedélyt kaptam, hogy távol maradjak. Minden felmerülő kérdésre az ügyvédem tud választ adni”

– nyilatkozta Árpa Attila, a lap azonban hiába kérdezte a jogi képviselőjét védence hollétéről, vagy arról, hogy a vádirattal egyezően bűnösnek vallja-e magát, az ügyvéd csak azt hangoztatta, nem kapott felhatalmazást arra, hogy nyilatkozzon. 

A színész budapesti otthonában még 2019-ben csaptak le a rendőrök, miközben a színész és barátai a kertben kártyáztak. A nyomozók régóta figyelhették az érintetteket, mert azt feltételezték, a társaság több tagja is kábítószert vásárol és ad el. 

Bár Árpa Attila korábban azt nyilatkozta, nem birtokolt, nem fogyasztott és nem is kereskedett kábítószerrel, a vádhatóság szerint azonban bűncselekményt követett el, amiért akár két év börtönre is ítélhetik. Amennyiben a következő előkészítő ülésen bűnösnek vallja magát, az ügyész ajánlata szerint mindössze egy év tíz hónap börtönbüntetést kap, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztik, és ha csak nem ítélik el más ügy miatt, nem kell börtönbe mennie. 

„Ez a vád nem tükrözi a valóságot, úgy vélem, kicsi a valószínűsége, hogy a bíróság elítél. Az ügyészség eléggé kifejező módon csupán felfüggesztett szabadságvesztést kért rám, miközben drogkereskedelemmel vádol. Ez azért mindent elárul. Egyet tudok: Árpa Attila nem kereskedett kábítószerrel”

– mondta korábban a lapnak a színész.

Nekik is meggyűlt a bajuk az igazságszolgáltatással:

VV Aurelio-t 3 év 5 hónap börtönbűntetésre ítélte a bíróság

Stohl András a múltban elkövetett „ostobaságairól” beszélt

Molnár Gusztáv új fejleményt árult el gyermekbántalmazási ügyéről

(Kiemelt kép: Árpa Attila TV2 Mokka 2022)