Árpa Attila ellen drogkereskedelem miatt vádat emelt az ügyészség

A színész a birtoklást elismeri, a kereskedést tagadja.

2021. július 27., 10:14

Szerző:

Kábítószer-kereskedelem miatt a Fővárosi Főügyészség 5 férfival szemben szabadságvesztés büntetést indítványozott, a Blikk pedig azt írja kedd reggeli cikkében, hogy az egyikük Árpa Attila. A vádirat szerint egy 49 éves férfi többször is jelentős mennyiségű kábítószert vásárolt egy szír és három magyar férfitól, amit baráti összejöveteleken adott tovább.

A színész nem először keveredik drogbotrányba: 2019 tavaszán a Ripost is beszámolt arról, hogy a színész 12. kerületi lakásában razziát tartott a rendőrség, kábítószert kerestek nála és meggyanúsították. Később kiderült, nemcsak kábítószer-birtoklással gyanúsítják a színészt, hanem kábítószer-kereskedelemmel is, amit Árpa Attila egyik ismerőse szintén a Ripostnak 2019 októberében meg is erősített.

A történtek után egy évvel, 2020 május végén a színész a Blikknek adott interjújában nyilatkozott az ellene felhozott vádakról.

„A legtöbb ismerősöm röhög ezen az egészen, hiszen tudják, hogy nem vagyok díler. Ami sokkal kellemetlenebb, hogy lehet, emiatt több felkérést, reklámkampányt is elbuktam az elmúlt időszakban. Mégsem ezen, hanem az igazságtalanságon buktam ki. A barátnőmet, Alexandrát annyira megviselték a történtek, a fegyveres nyomozók, a razzia, hogy a házkutatás után egy hétig a Szent János Kórház neurológiai osztályán feküdt, mert sokkot kapott a trauma után. A lányomnak, Amirának is el kellett magyaráznom, hogy miért voltak nálam rendőrök, miért kutattak át mindent, és hogy legyen nyugodt, én ártatlan vagyok. Arról nem beszéltem neki, hogy milyen közöm volt valaha a drogokhoz, ahhoz ő még gyerek”

– számolt be a színész, majd elárulta, szerinte korábbi barátnője bosszúja állhat az egész mögött.

A Blikk most utolérte Árpát, aki többek között megütközésének adott hangot és a következőket mondta a vádemelés friss hírével kapcsolatban:

„Nem találtak sem nálam, sem a jelenlevőknél, sem az ingatlanban kábítószert és egyik tanúvallomás sem támasztja alá a vádat. És csak magamat tudom ismételni, nem voltam, nem vagyok és sosem leszek drogkereskedő. A fogyasztást sosem tagadtam, az elterelést elvégeztem.”

Ha Árpa Attilát bűnösnek találják kábítószer-kereskedelemért, akár kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható rá.

(Kiemelt kép: dfp.hu)