Varsói tenisztorna - Bondár Anna kiesett

A hatodik helyen kiemelt Bondár Anna kikapott a francia Kristina Mladenovictól a 250 ezer euró (100 millió forint) összdíjazású salakpályás varsói tenisztorna első fordulójában.

2022. július 27., 13:25

Szerző:

 A mérkőzés kedden délután kezdődött, a világranglista 52. helyén álló Bondár 6:1-re megnyerte az első szettet, és a második játszma 3:3-ra állt, amikor esni kezdett az eső, így némi várakozás után a folytatást szerdára halasztották. Miután újrakezdték a találkozót, Mladenovic (116.) fordulatos csatában 7:5-tel egyenlített.

A harmadik felvonásban Bondár 3:2-nél megnyerte ellenfele adogatójátékát, de az így megszerzett lépéselőnyét nem tudta megtartani, mert bár 5:4-nél fogadóként meccslabdája volt, ellenfele 5:5-nél egyenlített. A hajrában fogadóként megint volt két meccslabdája, ám ezeket sem tudta kihasználni, így rövidítés döntött a továbbjutásról. Babos Tímea korábbi párostársa, Mladenovic 4-1-re ellépett, Bondár viszont fordított, és háromszor is mérkőzéslabdához jutott, mégsem tudta lezárni a mérkőzést, amely ellenfele sikerével ért véget.

(Kiemelt kép: Bondár Anna az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2022. január 18-án. Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien)