Újabb magyar aranyérem

Az 52 kilogrammos Pupp Réka aranyérmet nyert pénteken a budapesti Papp László Sportarénában zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Slam-viadalon.

2022. július 8., 18:59

Szerző:

Az olimpiai ötödik paksi dzsúdós kanadai, kínai és német ellenfél legyőzésével menetelt be a döntőbe, ahol a 17 éves olasz Giulia Carna várt rá. Első összecsapásukon az Atomerőmű SE 26 éves sportolója nyolc másodperc után már vazaarival vezetett, majd bő másfél percnél a tavaly Eb-harmadik Pupp még egy vazaarit kapott, ami már ippongyőzelmet jelentett.

A világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa a magyar dzsúdósport 10. Grand Slam-aranyérmét gyűjtötte be, és medálja mellé 4000 dollárt kapott.

(Kiemelt kép: Pupp Réka (fehérben) és a kanadai Kelly Deguchi a női 52 kilogrammos súlycsoportban, a lejobb 16 között az olimpia kvalifikációs Grand Slam-cselgáncsversenyen a Papp László Budapest Sportarénában 2022. július 8-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

2022. augusztus 16., 08:32

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztette az indiai szövetség (AIFF) tagságát harmadik fél indokolatlan befolyása miatt.