Szöllősi György lett az Európai Sport Média alelnöke

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője és Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke lett az Európai Sport Média (ESM) szakmai szervezet egyik alelnöke.

2023. szeptember 6., 14:11

Szerző:

„A média gyorsan változó világában különösen fontos a hagyományos sportlapok összefogása és örülök, hogy ebben részt vehet az idén 120 éves Nemzeti Sport is. Büszkék vagyunk rá, hogy a nagy presztízsű Kicker és Marca főszerkesztői mellett a kollégák a vezetőség tagjának választottak” –mondta az MTI-nek Szöllősi György.

Az ESM elnöke Jörg Jakob, a Kicker főszerkesztője, és Szöllősi György mellett Juan Ignacio Gallardo, a Marca főszerkesztője lett a másik új alelnök.

Az ESM további olyan nagy múltú sportlapokat tömörít, mint az olasz La Gazzetta dello Sport, a portugál A Bola, a holland De Telegraaf, az angol World Soccer vagy az orosz Szport Ekszpressz. Az ESM adja át az Aranycipőt a kontinens legeredményesebb góllövőjének, emellett a szervezet delegál tagokat abba a bizottságba, amely az Európa legjobb férfi és női labdarúgóját, valamint edzőjét választja meg az európai szövetséggel (UEFA).

(Kiemelt képünkön az MSÚSZ alelnöke és elnöke. Fotó: Magyar Sportújságírók Szövetsége Facebook oldal/Halmágyi Zsolt Loránd)