Szoboszlai gólt szerzett a BL-ben, nyert a Liverpool

A Liverpool 3–1-re legyőzte a Milant idegenben a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának 1. fordulójában – a mérkőzésen Szoboszlai Dominik is betalált.

2024. szeptember 18., 10:42

Szerző:

A Szoboszlai Dominikkel felálló liverpooliak rosszul kezdték a milánói rangadót, a hazaiak már a harmadik percen vezetéshez jutottak, de tíz perc után átvették az irányítást az angolok, és még a szünet előtt - két pontrúgás után - két fejessel fordítottak – írja az Eurosport.

A második félidőben is nagy fölényben játszott Arne Slot csapata, amely a három pont sorsát a 67. percben döntötte el, amikor Szoboszlai gyönyörűen indította Gakpót a bal oldalon, a holland az alapvonaltól tíz méterre centerezett, a jól érkező magyar klasszis pedig hat méterről a levegőből bebelsőzte a labdát.

Szoboszlai gólja 1:40-nél:

Mint ismert, Arne Slot gólokat kért Szoboszlaitól a mérkőzést megelőzően.

„Úgy gondolom, hogy az összes játékosnak fontos szerepe van. (Dominik) Most mind a négy bajnokit végigjátszotta és minden játékos fontosabbnak érzi magát, amikor játszik, mint amikor nem játszik. De minden csapattagnak megvan a maga szerepe és az idényben mindannyian sokat fognak játszani, mert sok meccsünk lesz. (Dominik) fontos számunkra különösen akkor, amikor nincs nálunk a labda, a letámadásban kiemelkedő volt. Azt hiszem, amin dolgoznom kell vele, az az, hogy még több gólban vegyen részt és helyzeteket teremtsen nekünk, mert úgy emlékszem, az előző idényben három gólt szerzett a bajnokságban. Egy liverpooli támadó középpályásnak az ő számaival előre kell lépnie, de nagyon boldog vagyok azzal, ahogy eddig tette. Biztos vagyok benne, hogy ha egy olyan csapatban játszik, ahol ennyi minőség veszi körül azokkal a kvalitásokkal, amikkel ő rendelkezik, akkor a végén több gólt fog szerezni” – vélekedett Szoboszlai Dominikról Arne Slot a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón – olvasható az Nemzeti Sport beszámolójában.

Örül a visszatérésnek Szoboszlai

„Hé Bajnokok Ligája, jó visszatérni”

– fogalmazott Instagram-oldalán Szoboszlai Dominik a mérkőzés után.

(Kiemelt kép: Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto az AFP)

12:20

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.