Szántó Dávid a huhogó szurkolókról: ezért alkalmaz kettős mércét velünk szemben az UEFA és a FIFA

A Mesterhármas című műsor második adásában Bognár György büntetéséről, kitiltott szurkolókról, kettős mércéről és egy texasi törvényjavaslatról is vitáztak a vendégek.

2021. október 21., 12:35

Szerző:

Új vendégek debütáltak Gundel Takács Gábor Mesterhármas című műsorában ezúttal a múlt hétről hírmondónak megmaradt Bánfi János mellett a Magyar Úszószövetség nemzetközi vezetője, Szántó Dávid és a 182-szeres kézilabda válogatott Borsos Attila beszélgetett izgalmas sporthírek hátteréről. Szóba került például az első adásban is kitárgyalt Bognár György-balhé. A Paks futballcsapatának vezetőedzője éles szavakkal kritizálta a magyar videobírós rendszer működését, mire a Magyar Labdarúgó-szövetség 350 ezer Ft-os pénzbírsággal sújtotta a szabadszájú trénert. Az indoklásban az állt, hogy az edző nyilatkozata „alkalmas volt arra, hogy a szövetséggel szembeni bizalmat megingassa”. Borsos Attila annyit tett hozzá az enyhe büntetéshez, hogy

„Bravó, MLSZ, ezek szerint képesek arra, hogy ne csak fafejűen a saját becsületüket védjék."

A szurkolói – és válogatott teljesítménye okán is – botrányos magyar–angol világbajnoki selejtező után sokan követelték, hogy a rendbontókat fékezzék meg. Az MLSZ pedig reagált: ugyan konkrétumok említése nélkül, de nyilvánosságra hozta, hogy kétéves stadionból kizárással sújtotta a szabályszegőket. Abban nem volt vita a vendégek között, hogy a nemzetközi futballszövetségek utaznak a magyarokra, kettős mércét alkalmaznak, ennek okait Szántó Dávid tárta fel: "Meggyőződésem, hogy azért van kettős mérce, és azért lehet szivárványos zászlóval bemenni Németországban a magyar himnusz alatt, mert nálunk meg a térdelőket fütyülik. Ha az UEFA-nál, FIFA-nál tudják, hogy a magyarok ki fogják fütyülni a térdelést a kezdő sípszó előtt, onnantól másként fognak ránk tekinteni, és meglátják azt az egy embert, aki huhogni fog."

Később az is kiderült, hogy vendégeink mit gondolnak a magyar ultrákról, féltik-e a futballt a Newcastle United eladása után, milyen módon versenyeztetnék a transzszexuális versenyzőket és miként vélekednek a fiatal sportolókat bántalmazó edzőkről. A teljes adást itt tekinthetik meg. 

 

(Kiemelt kép: 168-grafika)