Rosszabbodott Pelé állapota

Rosszabbodott az állapota Pelének, a brazilok háromszoros világbajnok futball-legendájának.

2022. december 22., 09:27

Szerző:

„Rákbetegsége súlyosbodott, vese- és szívproblémák miatt intenzívebb kezelést igényel” – idézett Pelé állapotával kapcsolatban a G1 hírportál a Sao Pauló-i Albert Einstien klinika jelentéséből.

A 82 éves Pelénél tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot, ami miatt többször is kórházi kezelést kapott, most november 29-e óta van az egészségügyi intézményben. Lánya, Kely Nascimento azt mondta, a karácsonyt édesapjával tölti a kórházban.

„Szambadrommá változtatjuk ezt a szobát és még caipirinhát is csinálunk” – írta az Instagramon. A futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnoka 92 mérkőzést játszott a brazil válogatottban, amellyel 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben nyert vb-t.

(Fotó: JOEDSON ALVES / AFP)

A jégtáncosoknál az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri kettős áll az élen a ritmustáncot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar duó a 23 induló között a tizedik helyről várja a kűrt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Oroszország és Fehéroroszország sportolói visszatérhetnek a nemzetközi porondra semleges színekben, de csak akkor, ha nem támogatják az ukrajnai háborút. Erre reagált Vadim Hutcajt ifjúsági és sportminiszter, az ukrán nemzeti olimpiai bizottság (NOC) elnöke, amikor leszögezte, hogy Ukrajna a szankciók meghosszabbítása mellett van, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Ukrajna bojkottálja a 2024-es párizsi olimpiát.