Videó: közel százezres szurkolótömeg mondott köszönetet Piquének Barcelonában

A Barcelona játékosa idén évtizedes klubhűség után vonul vissza a profi futballtól.

2022. november 6., 13:32

Szerző:

Felszabadultnak érzi magát a visszavonulását csütörtökön bejelentő Gerard Piqué azután, hogy szombat este lejátszotta utolsó mérkőzését az FC Barcelonában.

A katalánok 35 éves hátvédje az Almería ellen 2-0-ra megnyert összecsapást követően arról beszélt, amikor edzője, Xavi Hernandez a 83. percben lecserélte és könnyek között lesétált a pályáról, olyan volt, mintha egy hatalmas súly lekerült volna a vállairól.

„Az elmúlt néhány hónap nagyon nehéz volt, ma pedig felszabadultnak éreztem magam. Életre szóló élményt kaptam, amely örökre velem marad. Boldog vagyok, hogy ennyi mindent adhattam ennek a klubnak. Voltak jó és rossz napok, de büszke vagyok arra, amit elértem” – nyilatkozta Piqué, akit lecserélésekor felállva ünnepelt a Camp Nou közönsége.

Piqué a katalánok akadémiáján, a híres La Masián nevelkedett, a profik között azonban a Manchester United színeiben mutatkozott be, majd egy rövid ideig kölcsönben a Zaragozát erősítette. A kiváló védő 2008-ban tért vissza a Barcelonához, amelyet azóta is szolgált. A katalán csapattal nyolcszor nyerte meg a La Ligát, négyszer a Bajnokok Ligáját, hétszer a Király Kupát, valamint három-három alkalommal az Európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot. A gránátvörös-kékek színeiben 616-szor lépett pályára.

A spanyol válogatottban 2009-ben mutatkozott be, 102 alkalommal játszott a nemzeti együttesben, 2010-ben világbajnoki címet, 2012-ben Európa-bajnokságot nyert.

(616.-ik meccsén elbúcsúzott a Barcelonától Gerard Piqué a Camp Nou stadionban 2022. november 5-én. Fotó: Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Japán labdarúgó-válogatottja történelmi tettre készül a katari világbajnokság nyolcaddöntőjében, míg ellenfele, a horvát csapat megismételné négy évvel ezelőtti teljesítményét.

A brazil futballegenda üzenetében beszámolt állapotáról, megköszönte a törődést és arra kért: kövessük a brazilok meccseit a világbajnokságon.