Pádár Nikolett aranyérmes a junior úszó Eb-n

Molnár Dóra ezüstöt, ő aranyat nyert 100 méter gyorson.

2022. július 9., 19:39

Szerző:

Pádár Nikolett arany-, Molnár Dóra ezüstérmes lett 100 méter gyorson a bukaresti junior úszó Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség beszámolója szerint Pádár 54.69 másodperces eredménnyel győzött, Molnár ideje 55.20 mp volt. Előbbi vasárnap 400 méter gyorson, utóbbi 100 méter háton versenyez.

„Nagyon izgultam előtte, és nagyon fájt, de az utolsó ötven méteren, pláne az utolsó huszonötön az volt bennem, hogy ezért edzettem, minél jobb eredményeket akartam, és most meg kell csinálnom. Azaz nem gondolkodtam, csak mentem előre” - nyilatkozta Pádár, aki egyéni csúcsot úszott.

Pénteken Molnár Dóra 200 méter háton arany-, Bujdosó Zsombor 400 vegyesen ezüstérmes lett, csütörtökön a magyar 4x200-as női gyorsváltó nyert aranyérmet, szerdán Pádár Nikolett ünnepelhetett aranyat 200 méter gyorson, valamint a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó is első lett. Komoróczy Lora 50 méter háton a második, ugyanebben a számban a férfiaknál Székely Áron a harmadik helyen végzett. Kedden Jackl Vivien bronzérmet szerzett 400 méter vegyesen.

(Kiemelt kép: ádár Nikolett a 200 méteres női gyorsúszás előfutama után a vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában 2022. június 20-án. MTI/Illyés Tibor)

A legutóbb ezüstérmes Kisvárda Master Good hazai pályán könnyedén, 4-2-re legyőzte a több mint egy félidőt emberhátrányban futballozó Mezőkövesd Zsóry FC csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.