Orbán Viktor megmondta, hogy kell játszani az olyanok ellen, akik nem langyosak

A miniszterelnök a felcsúti Puskás-Suzuki kupát követően nyilatkozott az állami sportcsatornának.

2022. június 7., 08:36

Szerző:

„Amikor az angolokat megvertük szombat este, ott 5-6 akadémista játszott a válogatottban és mi is tudtunk adni két kezdőjátékost meg egy cserejátékost. tehát ezeknek a tornáknak az értelme olyan meccseken mutatkozik meg, mint legutóbb a nagyválogatott mérkőzése” – jelentette ki hétfőn a miniszterelnök az M4-nek, az állami sportcsatornának adott interjújában, írja hírklikk.hu.

Orbán Viktor a felcsúti Puskás-Suzuki kupát követően, hosszasan méltatta Mezey Györgyöt, aki a  Puskás-Suzuki kupa egyik elindítója volt. Ő hangsúlyozta mindig, hogy kell játszani olyan csapatok ellen, „akik nem langyosak, hanem letépik a gyerekekről a gatyát, ha kell”.  A miniszterelnök megköszönte a Suzukinak is a kupa támogatását. 

 „Mi egy akadémia vagyunk, nem egy klasszikus futballklub, ugye a Fradinak csak az arany számít, nekünk meg a gyerekek. A futballban most már a karakter és a jellem számít. Kell tudni futballozni is, de itt egy harcos-katona életmódot kell választani, hogy ne bolondulj meg közbe'. Úgy, hogy minden nap közben fegyelmezett vagy, a fizikai teljesítményt hoznod kell, és különben őrizd meg a személyiséged. Tehát itt már nem a futballtudás a legfontosabb, hanem a karakter. Jó karakterek kellenek, akik tudnak futballozni. Gyenge karakterek hiába futballoznak jól, a modern futballban már nem élnek meg. Tehát nekünk nevelési funkciónk is van, mi itt komoly férfiakat nevelünk az akadémián”

– magyarázta a miniszterelnök. 

 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Mészáros Lőrinc, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke (b, a kormányfő mellett) nézi a labdarúgó NB II 26. fordulójában a Nyugati csoportban rendezett Puskás Akadémia-Kaposvári Rákóczi II mérkőzést Felcsúton 2013. május 11-én. Az összecsapást a Puskás Akadémia 2-0-ra megnyerte és feljutott NB I-be. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Tegnap 18:20

A magyar férfi kézilabda-válogatott Izland, a Koreai Köztársaság és Portugália csapatával találkozik a januári svéd-lengyel közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörében, Kristianstadban.

Tegnap 17:55

A szombati első futamon rajt-cél győzelmet aratott, a másodikon pedig másodikként ért célba a címvédő és háromszoros Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője a gyorsasági kamion Eb idei harmadik fordulójának első versenynapján, a Slovakiaringen.