Nem bírt egymással a Ferencváros és a Genk

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott itthon a belga KRC Genk csapatával a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

2023. november 9., 21:11

Szerző:

A mérkőzés felvezetésként a hazai szurkolók egy látványos élőképpel tisztelegtek Budapest 150 évvel ezelőtti alapítása előtt.

A Ferencváros nagy lendülettel kezdett, a vendégek azonban állták a rohamokat és veszélyes ellentámadásokat vezettek. A 21. percben kis híján vezetést szerzett a Genk, a korábbi ferencvárosi Paintsil tört be a tizenhatoson belülre, tökéletesen adott középre, de Zeqiri szinte a kapu torkából képes volt mellé lőni. Két perccel később újra a korábbi FTC-kedvenc villant, közeli fejese viszont csak az oldalhálót súrolta.

A 39. percben a Ferencvárosnak is volt ziccere, Makreckis előtt szerencsével maradt ott a labda, beadását Marquinhos nyolc méterről lőtte kapura, de Vandervoort bravúrral hárított.

Alig több mint két perc telt el a második játékrészből, amikor felrobbant a Groupama Aréna: Pesic használta ki a vendégek kapusának hatalmas hibáját.

A kapott gólt követően megélénkült a Genk játéka és a 62. percben egy, a Ferencvároséhoz hasonló, kipattanó utáni góllal egyenlített. Igaz, itt belga kollégájával ellentétben Dibusz nem volt hibáztatható. A folytatásban inkább a belgák akarata érvényesült, akárcsak Belgiumban, ezúttal is kissé elfáradt az FTC, Stankovic éppen ezért három cserével is frissített a hajrára.

Az utolsó tíz percben főként a mezőnyben harcoltak egymással a csapatok, a 91. percben még Makreckisnek volt egy veszélyes lövése, de a belga kapus hárított, így maradt a döntetlen.

Dejan Stankovic vezetőedző együttese ezzel továbbra is veretlenül a továbbjutást érő második helyen áll csoportjában és a Konferencia-liga ötödik fordulójában, november 30-án a szerb FK Cukaricki otthonába látogat.

Eredmény,

csoportkör, 4. forduló, F csoport: Ferencváros-KRC Genk (belga) 1-1 (0-0)

Groupama Aréna, 20 127 néző, v.: Alkeszej Kulbakov (fehérorosz)

gólszerzők: Pesic (48.), illetve Munoz (62.)

sárga lap: Abu Fani (80.), illetve Sadick (43.), el-Hanúsz (55.), Munoz (58.), Paintsil (74., a kispadon)

Ferencváros: Dibusz - Makreckis, S. Mmaee (Aaneba, 62.), Cissé, Civic - Sigér (Esiti, 79.), Abu Fani - Marquinhos, Zachariassen (Ben Romdhane, 51.), Traoré (Botka, 79.) - Pesic (Lisztes, 79.)

Genk: Vandevoort - Munoz, Sadick, Cuesta, Arteaga - Heynen (Galarza, 32.), Hrosovsky - el-Hanúsz, Paintsil (Fadera, 73.), Baah - Zeqiri (Sor, 88.)

II. félidő:

    • 48. perc: Abu Fani lőtt 17 méterről, a vendégek kapusának mellkasáról kipattant a labda, Pesic pedig közelről értékesítette a helyzetet (1-0).
    • 62. perc: Galarza lőtt 18 méterről, Dibuszról röviden jött ki a labda, Munoz pedig öt méterről a kapu jobb oldalába helyezett (1-1).

Olasz siker a Ferencváros csoportjában

A Ferencvárossal azonos csoportban szereplő Fiorentina 1-0-ra nyert a szerb FK Cukaricki vendégeként, így négy fordulót követően veretlenül vezeti az F csoportot a labdarúgó Konferencia-ligában.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, F csoport:
FK Cukaricki-ACF Fiorentina 0-1 (0-1)
gólszerző: Nzola (8.)

korábban:
Ferencvárosi TC-KRC Genk (belga) 1-1 (0-0)
g.: Pesic (48.), illetve Munoz (62.)

A tabella:

1. Fiorentina 4 2 2 - 11- 4 8 pont
2. Ferencváros 4 1 3 - 6- 4 6
3. KRC Genk 4 1 3 - 5- 3 6
4. Cukaricki 4 - - 4 1-12 0

Korábbi eredmények:

1. forduló (szeptember 21.):
Ferencvárosi TC-Cukaricki 3-1
KRC Genk-Fiorentina 2-2
2. forduló (október 5.):
FK Cukaricki-KRC Genk 0-2 (0-2)
ACF Fiorentina-Ferencvárosi TC 2-2 (0-1)
3. forduló (október 26.):
ACF Fiorentina-FK Cukaricki 6-0 (3-0)
KRC Genk-Ferencvárosi TC 0-0

A további program:

5. forduló (november 30.):
Fiorentina-Genk 21.00
Cukaricki-Ferencvárosi TC, Leskovac 21.00
6. forduló (december 14.):
Genk-Cukaricki 18.45
Ferencvárosi TC-Fiorentina 18.45

(Kiemelt képünkön a ferencvárosi Kristoffer Zachariassen (b) és Daniel Munoz, a belga csapat játékosa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének negyedik fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Genk mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. november 9-én. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.