Negyven évet kellett várni erre

Negyven év után rendeznek újra nemzetközi pályakerékpáros versenyt Magyarországon – tájékoztatta az MTI-t a magyar szövetség (MKSZ).

2023. szeptember 7., 16:57

Szerző:

„Bár a Millenáris évtizedeken keresztül szolgált a magyar pályakerékpársport hazai bázisául, nemzetközi megmérettetések elvárt színvonalát nem érte el, így tehetséges és kiemelkedő eredményeket elérő versenyzőink ellenére a pályakerékpársport elitjének versenyszervezési vérkeringésébe nem volt mód bekapcsolódni” – áll az MKSZ közleményében, amely rámutatott: ezen változtatott a nemzetközi szövetség (UCI) által akkreditált 200 méteres fapálya, a Kőbányai BringAréna tavaly decemberi átadása. 

Az 50 fokos dőlésszögű kanyarokat tartalmazó pályán a magyar bringások mellett azóta már készült a román és az osztrák válogatott is, szombaton és vasárnap pedig osztrák, szlovén, szlovák, román, lengyel, brit, cseh, norvég, kolumbiai és kanadai pályakerékpárosok szerepelnek hét versenyszámban. 

A magyar színeket 12 versenyző képviseli: Kercsó Magos Zsuzsanna (MSA SE), Jászapáti Petra (MSA SE), Kapott Szonja (Tipográfia Ladies Cycling), Borissza Johanna (GreeZone-ZKSE), Drijver Bertold (Epronex-Hungary), Solymosi Márton (Epronex-Hungary), Durucz Miklós (MSA SE), Csengői Bálint (Kőbánya), Fehérvári Marcell Imre (KSI SE), Lovassy Patrik Rómeó (FTC), Müller Péter (Beat Cycling Club) és Filutás Viktor (HRE Mazowsze Serce Polski).

(Fotó: Kőbányai BringAréna Facebook)

Hazánkat az a megtiszteltetés érte, hogy július 11-én, a franciaországi Sens városában Kollár Zsuzsanna tatai amatőr sportoló is vihette az olimpiai fáklyát. A hagyományoknak megfelelően 2024. április 16-án a görögországi Olümpiában gyújtották meg az olimpiai lángot és indult útjára a fáklya, amelyet mintegy tízezer futó visz el váltóban az olimpia helyszínére, Párizsba.

 

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.