Messi szerint a brazilok, a franciák és az angolok a többiek előtt járnak

Lionel Messi, az argentinok világsztárja szerint nyílt a verseny a katari labdarúgó-világbajnokság előtt, de Brazília, Franciaország és Anglia az esélyeket illetően a többiek előtt jár.

2022. november 15., 15:14

Szerző:

Sok szakértő ugyanakkor a Messi vezette Argentínát tartja favoritnak azok után, hogy a gárda tavaly megnyerte a Copa Americát. „Brazília, Franciaország és Anglia jelenleg egy kicsit a többiek előtt van, de bármi megtörténhet. Az esélyesek mindig ugyanazok” – mondta a hétszeres aranylabdás játékos a dél-amerikai szövetség Youtube-csatornáján.

Az 1978-ban és 1986-ban világbajnok argentinok egy hét múlva kezdik meg szereplésüket Katarban, amikor is Szaúd-Arábia ellen lépnek pályára. Később pedig Mexikó és Lengyelország lesz az ellenfelük a C csoportban.

(Kiemelt képünk: A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságra érkezett argentin szurkolók Lionel Messi argentin játékos képével a katari főváros, Doha tengerparti sétányán. MTI/AP/Haszan Ammar)

Tegnap 22:06

Anglia könnyed játékkal verte Walest, amely így csoportutolsóként végzett. Az Egyesült Államok nagy csatában, egy góllal verte Iránt, ezzel másodikként jutott tovább a csoportjából. Ezzel az is eldőlt, hogy szombaton Hollandia az Egyesült Államokkal, míg vasárnap Szenegál Angliával találkozik a negyeddöntőbe kerülésért.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megbüntette a német válogatottat, amiért a Spanyolország elleni világbajnoki csoportmérkőzés előtti kötelező sajtótájékoztatón a csapatot egyetlen játékos sem képviselte.