Meglepetés: négy között a másodosztályú Budafok

Egyedüli másodosztályú csapatként a Budafok bejutott a legjobb négy közé a labdarúgó MOL Magyar Kupában: az NB II-es gárda szerdán hazai pályán a Kisvárdát győzte le 2-0-ra.

2023. március 1., 20:12

Szerző:

 A Budafok ezzel beállította története legjobb szereplését a sorozatban, a 2016/17-es idényben a Ferencvárossal szemben búcsúzott az elődöntőben. A másodosztályú együttes kezdte jobban az összecsapást, kisvárdai hibát kihasználva gyorsan vezetést szerzett. Mátyus János csapata magabiztosan őrizte egygólos előnyét, ráadásul a legjobbkor, pont a szünet előtt meg is duplázta.
 

A fordulást követően sem változott a játék képe, az első komolyabb vendéghelyzetre a 76. percig kellett várni. A hajrában még Mátyus borzolta kicsit a vendégek idegeit az oldalvonal mellett azzal, hogy elengedte lába között a kiguruló labdát, de kis kakaskodás után folytatódott a játék, a Budafok pedig magabiztosan jutott a legjobb négy közé.

A Budafok vezetősége a mérkőzés előtt úgy döntött, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közbenjárásával a találkozó teljes bevételét a Szíriát megrázó tragikus földrengés károsultjainak adományozza.    

    Később:
Paksi FC-Vasas FC 20.00
    Kedden játszották:
Mezőkövesd Zsóry FC-Zalaegerszeg 1-4 (0-1)
    Csütörtökön játsszák:
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 20.00

(Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.