Magyar Kupa: a Puskás Akadémia is elődöntős

Utolsóként a Puskás Akadémia jutott elődöntőbe a labdarúgó MOL Magyar Kupa küzdelmeiben, miután csütörtökön 3-1-re győzött a Debreceni VSC vendégeként.

2023. március 2., 22:12

Szerző:

A felcsútiak az első támadásukból betaláltak, amikor még fél perc sem telt el a mérkőzésből. A gyors gól után a hajdúságiak voltak kezdeményezőbbek, de egy labdaszerzés után tökéletes kontrát vezettek a vendégek, akik így bő tíz perc után jelentős előnyre tettek szert, mivel Levi nem hibázta el a helyzetét. A második gól alaposan kedvét szegte a Debrecennek, ezért csendes mederben folyt a mérkőzés, mígnem teljesen váratlanul Ferenczi bombagóljával szépített a hazai csapat, amely ettől ismét felbátorodott, de egyenlítenie nem sikerült a szünetig.

A térfélcserét követően egy ideig nem tudott mit kezdeni a Puskás Akadémia feljebb tolt védekezésével a DVSC, de aztán fokozatosan ismét magához ragadta a kezdeményezést, helyzete viszont csak egy volt, azt pedig Dzsudzsák csúnyán mellé és fölé lőtte. A játékrész derekán a riválisnak is volt egy ziccere, de azt Milosevic hárította bravúrral. A hajrában tudta fokozni a nyomást a hatszoros kupagyőztes Loki, azonban a 2018-ban döntős Puskás Akadémia egy gyors ellenakcióval végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Magyar Kupa, negyeddöntő:

Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 1-3 (1-2)

Korábban játszották:

Budafoki MTE (NB II)–Kisvárda Master Good 2-0 (2-0)
Paksi FC–Vasas FC 2-3 (1-2)
Mezőkövesd Zsóry FC–ZTE FC 1-4 (0-1)

(Képünkön a felcsúti Jonathan Levi (fehérben) és a debreceni Varga József a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott Debreceni VSC–Puskás Akadémia mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. március 2-án. Fotó: MTI/Derencsényi István)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.