Magyar győzelem az U21-es Eb-selejtezőn

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte a kazah csapatot az Európa-bajnoki selejtező csütörtöki rajtján.

2023. szeptember 7., 20:35

Szerző:

A B csoport küzdelmeit megnyitó szegedi találkozón korán vezetést szerzett a házigazda, egy gyors támadás végén Németh András előkészítését fejezte be az öt és feles sarkáról Kovács Mátyás. Ezt követően is kapura veszélyesen futballozott Gera Zoltán szövetségi edző együttese, az első félidő hajrájában azonban a stabil védekezésre építő kazahok is eljutottak ziccerig. 

A fordulást követően némileg visszafogottabb tempójú játékban is a magyar U21-es válogatott volt aktívabb, ez a hajrában egy kontrából érett góllá. A jó ütemben kiugratott ifjabb Lisztes Krisztián robogott végig a jobb oldalon, szép csellel elfektette védőjét, középre tett labdája a kapuval szemben tíz méterre, üresen találta Eördögh Andrást, aki nem hibázott.

Eredmény: 

U21-es Európa-bajnoki selejtező, 1. forduló, B csoport: 

Magyarország-Kazahsztán 2-0 (1-0) 

gól: Kovács (10.), Eördögh (89.)

A magyarok a kazahok mellett a máltaiakkal, a skótokkal, a spanyolokkal és a belgákkal szerepelnek azonos csoportban. A hatosból a csoportelső automatikusan kijut a 2025-ös U21-es kontinensviadalra, míg a másodikra pótselejtező vár. A selejtezősorozat jövő októberig tart, a magyarok kedden Máltán vendégszerepelnek, a rivális a kazahok mellett papíron a leggyengébb ellenfél a csoportban.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixnio/Michal Jarmoluk)