Lemondott az Európai Asztalitenisz Szövetség orosz elnöke

A Bajnokok Ligája-szezon folytatása egyelőre kérdéses. 

2022. március 3., 09:23

Szerző:

Egyelőre ideiglenes jelleggel lemondott posztjáról Igor Levityin, az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) orosz elnöke.

A 70 éves Levityin, aki 2020 szeptembere óta vezette a sportág kontinentális szervezetét, Vlagyimir Putyin orosz elnök bizalmasa, volt már a hivatalos tanácsadója, valamint Oroszország közlekedési minisztere is.

Az ETTU - követve a nemzetközi szövetséget, az ITTF-et - arról is döntött, hogy nem engedi részt venni az orosz és fehérorosz játékosokat, valamint a két ország tisztségviselőit a versenyein. A lépésre azért került sor, mert Oroszország - fehérorosz támogatással - háborút indított Ukrajna ellen.

A Bajnokok Ligája-szezon folytatása egyelőre kérdéses. A férfiaknál az egyik elődöntőben csak orosz csapatok szerepelnek, és a mérkőzéseket egyelőre nem törölték.

(Kiemelt kép:  Szocsi, 2015. november 12. Az orosz elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (jobbról, középen) és Igor Levityin, Putyin munkatársa súlyemelőkkel a szocsi Jug Sportközpontban, ahol az államfő az orosz sportszövetségek vezetőivel tárgyal 2015. november 11-én. Putyin vizsgálatot rendelt el, mert a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) jelentése szerint Oroszországban államilag irányítottan, szervezetten használnak tiltott teljesítményfokozókat a sportolók. (MTI/EPA/Elnöki sajtószolgálat pool/RIA-Novosztyi/Alekszej Druzsinyin)