Kozák Danuta: Ez a 15. világbajnoki címem, ebből látszik, hogy öregszem

A sportoló nyilatkozott győzelme után. 

2021. szeptember 18., 16:06

Szerző:

A koppenhágai kajak-kenu világbajnokság szombati döntőben több érmet is szereztek a magyar sportolók, írja az Origo. A világklasszis Kozák Danuta 15. világbajnoki címe után nyilatkozott is a helyszínről tudósító lapoknak. A magyar sportoló a K-2 500 méteres számában nyert aranyérmet.

„Ez a 15. világbajnoki győzelmem, ebből látszik, hogy öregszem. Ez a mostani a mostoha körülmények miatt biztosan emlékezetes marad”- mondta Kozák Danuta az első hely megszerzése után. A sportoló azt is elmondta, hogy rajt után visszavett a csapásszámból és a táv második felében adta bele a legtöbb energiát a versenyzésbe.

A sportoló szerint nem tudott annyit beleadni a versenyzésbe, mint az előfutam során, de érezte, hogy meg lesz az első helyezés. Hozzátette, nem volt olyan sima a győzelem, mint ahogyan belül érzékelte. Az időjárási körülményekről azt mondta, hogy mostoha körülményekkel kellett szembesülniük és emiatt emlékezetes is marad a koppenhágai világbajnokság. 

(Kiemelt kép: Csipes Tamara, Kozák Danuta és Lucz Dóra (b-j) a tokiói olimpiára utazó magyar kajak-kenusok és parakajakosok sajtóbemutatásán Budapesten egy rendezvényhajón 2021. július 5-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)