Kovács Patrik szoros meccsen kapott ki a darts világbajnoktól

A magyar játékos nagyszerű teljesítményt nyújtott, de ez nem volt elég a világranglista 12. helyezettje ellen.

2021. szeptember 24., 16:55

Szerző:

A darts European Tour idei szezonjának második, gibraltári állomásán – az elsőt Budapesten, a Papp László Sportarénában rendezték – az egyetlen magyar résztvevő, Kovács Patrik a jelenlegi világranglista 12. helyén jegyzett, 2018-ban világbajnoki címig jutó Rob Cross ellen lépett táblához. A fentiek alapján egyértelműen látszik, hogy a papírforma nem a magyar játékos győzelmét ígérte, ő viszont egyáltalán nem tűnt megilletődöttnek, és szoros küzdelemre kényszerítette ellenfelét, aki egykor villanyszerelőből vált profi dartsjátékossá.

Rob Cross végül 6-4 arányban nyerte a találkozót, amelyen öt tökéletes, 180-as kör született, amelyből három a magyar játékos nevéhez fűződik. Végül a korábbi világbajnok 90,85-ös átlagot produkált Kovács 85,08-ával szemben, az angol legmagasabb kiszállója 152, míg Patriké 130 volt.

Összességében tehát nem láttunk akkora különbséget a világsztár és magyar ellenfele között, ami előzetesen várható volt, és nem kell különösebb jóstehetségnek lenni, hogy megállapítsuk: minél több lehetőséghez jut Kovács Patrik a profi versenyek színpadain, annál közelebb tud majd kerülni a világ közvetlen élmezőnyéhez.

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. szeptember 3. Hungarian Darts Trophy verseny a Papp László Budapest Sportarénában 2021. szeptember 3-án. MTI/Kovács Attila)