Konferencia-liga – Kisvárda idegenben legyőzte kazah ellenfelét

A Kisvárda 1-0-ra nyert a kazah Kairat Almati vendégeként csütörtökön a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjében, a második forduló első mérkőzésén, így kedvező helyzetből várja a visszavágót.

2022. július 21., 18:47

Szerző:

Török László vezetőedző tanítványai összességében végig fölényben futballoztak Almatiban, helyzetük is több volt, mint riválisuknak, a győztes gólt viszont csak a 82. percben szerezték meg Jasir Asani révén.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Kisvárdán.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Kairat Almati (kazah)-Kisvárda Master Good 0-1 (0-0)

Almati, v.: Peter Kjaesgaard (dán)
gólszerző: Asani (82.)
sárga lap: Asztanov (53.), illetve Leoni (39.), Ötvös (74.), Asani (82.)

Almati:

Usztyimenko - Asztanov, Vaszin, Bagnack, Kurgin (Kasszabulat, 63.) - Ulsin (Adakhadzsiev, 74.), Szadibekov (Usszenov, 74.), Krahovszkij (Svirev, 84.) - Kanté, Joao Paulo, Aljkulov (Susenacsev, 63.)

Kisvárda:

Odincov - Hej, Kravcsenko, Kovacic, Peteleu (Leoni, 16.) - Ötvös (Czérna, 86.), Karabeljov - Navrátil (Melnyik, 71.), Makowski, Camaj (Asani, 71.) - Mesanovic (Ilievszki, 86.)

Nem túl magas színvonalú, de helyzetekkel tarkított első félidőt láthatott az Ortalik Stadion közönsége. A kiegyenlített labdabirtoklási mutató mellett valójában csak a Kisvárda jelentett igazi veszélyt a hazaiak kapujára, a Kairatnak nem sikerült komoly lehetőséget kidolgoznia. A hat várdai próbálkozásból három el is találta a kaput, gól azonban egyikből sem született, így 0-0-s állás mellett vonultak szünetre a csapatok.

A fordulás után nem változott jelentősen a játék képe és a színvonal sem, de a Kisvárda lendületben maradt, s miközben rendre hatástalanította a hazaiak nem túl veszélyes próbálkozásait, továbbra is igyekezett gólt szerezni. A jég végül a hajrában tört meg, akkor Asani csapott le egy kipattanóra és remekül lőtt a kapu jobb alsó sarkába.

A Kairat az utolsó percekben is hajtott az egyenlítésért, egyszer Odincovnak kellett nagyot védenie, és a nemzetközi porondon újonc magyar együttesnek végül sikerült megőriznie minimális előnyét.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Tegnap 22:01

A Ferencváros házigazdaként 3-1-re kikapott az azeri Qarabagtól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján, így 4-2-es összesítéssel elveszítette a párharcot és az Európa-liga-selejtező negyedik, utolsó körében folytatja szereplését.