Koch Máté ezüstérmes Tbilisziben

Koch Máté ezüstérmet nyert a férfi párbajtőrözők georgiai világkupa-versenyén, Tbilisziben.

2022. május 28., 17:33

Szerző:

A főtáblán a négy magyar indulóból három szerepelhetett, közülük Koch vívott kiemelkedően. A viadal honlapja szerint az egyiptomi Ahmed Elszajedet 15-7-re, a kínai Vang Ce-csiét 14-7-re, a kazah Dmitrij Alekszanyint pedig 15-12-re verte. A negyeddöntőben az első három asszóját szintén megnyerő Andrásfi Tiborral találkozott és egyetlen tussal, 13-12-re bizonyult jobbnak válogatottbeli társánál, aki nyolcadikként zárt. Koch az elődöntőt is sikerrel vette, 15-9-re győzte le az ukrán Igor Reizlint, végül a fináléban 15-9-re kikapott a szintén ukrán Volodimir Sztankevicstől.

A második helyével újabb kiemelkedő eredményt ért el azután, hogy bronzérmes volt április közepén Párizsban, egy hónappal később pedig Heidenheimben. A 2019-ben világbajnok, tavaly olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely a második fordulóban búcsúzott Tbilisziben, ahol vasárnap csapatversenyre kerül sor.

(Kiemelt képünk: Budapest, 2021. december 18. Koch Máté (b) és Nagy Dávid, mindketten a Vasas versenyzői az országos vívó bajnokság férfi párbajtőr egyéni versenyének döntőjében a budapesti Ludovika Arénában 2021. december 18-án. A bajnoki címet Koch Máté nyerte meg. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Tegnap 19:36

Mészáros Krisztofer olimpiai kvótát szerzett az antwerpeni torna-világbajnokságon azzal, hogy a vasárnapi csapatverseny eredményei alapján bejutott a csütörtöki egyéni összetett döntőbe – jelentette be a magyar szövetség.

Tegnap 18:46

Fetter Erik a kilencedik helyen zárta a horvát országúti kerékpáros körversenyt.

Tegnap 17:47

Minden idők legeredményesebb Európa-bajnoki szereplését produkálta a magyar junior nyíltvízi válogatott Korfun: a hét érem, közte négy arany abszolút rekord a sportág történetében, és a csapatversenyben is első lett az együttes.

Hölle Martin egyéniben, illetve a magyar csapat – Osztertág Kristóffal és ifj. Fekete Györggyel kiegészülve – megvédte címét a franciaországi Le Pin au Haras-ban rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon.