Kiderült, hogy ki volt a szezon legjobbja

A német újságírók szavazatai alapján is Christopher Nkunku, az RB Leipzig francia támadója volt a legutóbbi német Bundesliga-idény legjobb labdarúgója.

2022. július 31., 13:30

Szerző:

Kicker sportlap által 1960-ban életre hívott szavazáson ezúttal több mint hétszáz újságíró voksolt, és a vasárnapi tájékoztatás alapján Nkunku 134 ponttal végzett az élen. A csatár hat ponttal előzte meg a lengyel Robert Lewandowskit, aki az előző két szavazáson a legjobbnak bizonyult, és a nyáron hagyta el a Bayern Münchent, majd lett a Barcelona játékosa. A harmadik helyezett Kevin Trapp lett, az Európa-ligában győztes Eintracht Frankfurt kapusa.
 

Az edzőknél a freiburgi Christian Streich, a nőknél a Bayern München játékosa, Lea Schüller végzett elsőként. Nkunkut májusban a liga is a szezon legjobbjának választotta, arról a díjról a szurkolók, a Bundesliga-csapatok kapitányai, valamint a futballszakírók döntöttek, a drukkerek voksai a végső eredmény 40 százalékát tették ki, utóbbi kettőé pedig 30-30 százalékot jelentett.
 

Nkunku a bajnokságban húsz góllal és 15 gólpasszal segítette a lipcsei csapatot.

(Kiemelt kép: Christopher Nkunku, az RB Leipzig játékosa ünnepel, miután gólt lőtt a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának negyedik fordulójában játszott RB Leipzig - Paris Saint Germain mérkőzésen Lipcsében 2021. november 3-án. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

Minden idők egyik legnagyobb brazil Jiu-Jitsu-bajnokát, Leandro Lo-t agyhalottnak nyilvánították, miután egy São Paulo-i klubban fejbe lőtték. Lo minden idők egyik legsikeresebb Jiu-Jitsu sportolója volt, aki nyolcszor nyert világbajnokságot.