Tunézia legyőzte Franciaországot, de ez a bravúr sem volt elég

Ausztrália 16 év után újra nyolcaddöntős, Franciaország nyerte a csoportot.

2022. november 30., 18:22

Szerző:

Néhány percig úgy tűnt, hogy Franciaország mellett Tunézia lehet a másik továbbjutó a labdarúgó világbajnokság D csoportjában, hiszen a ferencvárosi Laidounit is a soraiban tudó észak-afrikai válogatott az 58. percben Khazri góljával vezetést szerzett a címvédő franciák ellen. Ráadásul ez a találat már a második lett volna, de az első félidőben les miatt hiába zörgött a háló. Ekkor tehát úgy tűnt, hogy Ausztráliának nem sok babér terem Katarban.

Nem sokáig örvendezhettek a tunéziaiak, mert a másik találkozó első óráját gól zárta: Leckie vette be a dán kaput. Nem kellett sokat számolgatni, hiszen tudtuk, ha minden így marad, akkor a francia–ausztrál páros megy tovább a nyolcaddöntőbe. Közben a franciák is szereztek egy gólt, de ismét les...

A tunéziai–francia meccs 98. percében aztán azt hihettük, hogy Tunéziának már a győztes búcsú öröme sem marad meg, ugyanis az ekkor már iszonyatos mezőnyfölényben játszó francia válogatott Griezmann találatával egyenlített – volna, de (a mérkőzésen már harmadszor) les miatt ezt is érvénytelenítette a játékvezető.

Így a világraszóló eredmény megmaradt Tunéziának, a világbajnokságról azonban utazhatnak haza: Dánia legyőzésével Ausztrália 2006 után, történetében másodszor nyolcaddöntős a világbajnokságon.

Eredmények, D csoport:
Tunézia–Franciaország 1-0 (0-0)
Ausztrália–Dánia 1-0 (0-0)
A csoport végeredménye: 1. Franciaország 6 pont (6-3), 2. Ausztrália 6 (3-4), 3. Tunézia 4 (1-1), 4. Dánia 1 (1-3).

(Kiemelt kép: Mohamed Ali Ben Romdhane tunéziai középpályása passzol a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának Tunézia-Franciaország mérkőzésén 2022. november 30-án, Al Rayyanban, Katarban. Fotó: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)