Megállították Brüsszelt

Hazamennek a belga legények Brüsszelbe, Marokkó a csoportelső.

2022. december 1., 18:25

Szerző:

Hatalmas tétje volt a horvát–belga meccsnek, mivel jó esély volt rá, hogy a vesztes elhagyja Katart, akár a négy évvel ezelőtti ezüstérmes horvátok, akár az akkor bronzérmes belgák veszítenek. Nos, ha Horvátország nem is nagyon húzhatja ki magát a gól nélküli döntetlenre, legalább ott van a nyolcaddöntőben, a belgákat pedig várja a brüsszeli repülő.

Marokkó viszont nem leszegett fejjel sunnyogott tovább az egyenes kieséses szakaszba, hanem Kanada 2-1-es legyőzésével nagy meglepetésre megnyerte az F csoport küzdelmeit. A statisztikák szerint összesen két kaput eltaláló labda akadt a mérkőzésen, mindkettőből marokkói gól lett – az észak-amerikaiak szépítő találata egy öngólnak köszönhető.

A folytatásban tehát Marokkót és Horvátországot láthatjuk viszont, és valljuk be, az előbbi válogatott egyelőre érdekesebbnek tűnik…

Eredmények, F csoport:
Horvátország–Belgium 0-0
Kanada–Marokkó 1-2 (1-2)
A csoport végeredménye: 1. Marokkó 7 pont (4-1), 2. Horvátország 5 (4-1), 3. Belgium 4 (1-2), 4. Kanada 0 (2-7).

(Képünkön Thierry Henry másodedző és Toby Alderweireld szomorkodnak a Horvátország-Belgium mérkőzésen a világbajnokság F csoportjában a katari Al Rayyan stadionban, 2022 december elsején. Fotó: BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP)