Izrael Magyarországon játssza a hátralevő hazai Eb-selejtezőit

A háborúra tekintettel Izrael Magyarországon játssza a hátralevő hazai Eb-selejtezőit román sajtóértesülések szerint. 

2023. október 30., 07:56

Szerző:

Román sajtóértesülések után immár az izraeli szövetség hivatalosan is megerősítette, hogy az ország labdarúgó válogatottja Magyarországon játssza le az európai bajnoki selejtezőkön még hátralevő két hazai meccsét Svájc és Románia ellen – írja a Telex.

Eredetileg úgy tűnt, hogy a Románia elleni, november 18-i selejtezőt Budapesten rendezhetik meg, de a Digisport értesülései szerint a budapesti rendőrség nem vállalta a mérkőzés biztosítását, mert aznap már egy másik Eb-selejtezőt, a Fehéroroszország-Andorra meccset is Budapesten rendezik meg. November 19-én pedig Magyarország Montenegróval játszik, ez a meccs még nagyobb kihívás lehet a rendőrségnek. Az új helyszín Debrecen lehet.

(Kiemelt képünk: Gavriel Kanichowskyizraeli középpályás gólszerzés után az UEFA Euro 2024 I. csoportjának selejtezőjében játszott Izrael - Fehéroroszország mérkőzésen a tel-avivi Bloomfield stadionban 2023. szeptember 12-én. Fotó: JACK GUEZ / AFP)

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.