Ismét győzött a magyar férfi csapat az asztalitenisz csapat-világbajnokságon

A magyar férfi válogatott az iráni csapat elleni 3-2-es győzelemmel folytatta szereplését vasárnap a Csengtuban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokság harmadik fordulójában.

2022. október 2., 14:25

Szerző:

A magyar együttes – amely csak a sok visszalépés miatt kerülhetett a mezőnybe, és az ötödik kalapból sorsolták a csoportjába – az első mérkőzésén 3-1-re kikapott Hongkongtól, majd a másodikon 3-2-re verte a román az válogatottat asztalitenisz csapat-világbajnokságon. A férfiaknak kedden Japán lesz az ellenfelük, és az egy-egy győzelemmel, illetve vereséggel álló nők is a japánokkal mérkőznek legközelebb, de még csak a harmadik fordulóban hétfőn. Utóbbiak kedden a lengyelekkel csapnak majd össze. 

A csoportszakasz után az első két-két helyezett, valamint a nőknél a négy, a férfiaknál a két legjobb csoportharmadik jut tovább a kieséses szakaszba, a 16 közé. A vb jövő vasárnapig tart. 

Eredmények (a viadal honlapja alapján), csoportkör, 3. forduló:

férfiak, 3. csoport:

Magyarország-Irán 3-2

Szudi Ádám-Nima Alamjan 3-0 (6, 9, 8)

Ecseki Nándor-Nosad Alamjan 0-3 (-10, -8, -8)

Lakatos Tamás-Amir Hosszein Hodaej 3-2 (7, -5, 9, -11, 3)

Szudi Ádám-Nosad Alamjan 1-3 (-9, 6, -6, -8)

Ecseki Nándor-Nima Alamjan 3-1 (11, -6, 1, 7)

(A magyar asztalintenisz férfiválogatott. Forrás: Magyar Asztalitenisz Szövetség)

Nasszer el-Kelaifi a Paris Saint-Germain labdarúgóklub elnöke szerződést hosszabbítana Lionel Messivel, és a katari világbajnokság után fog tárgyalni a legendás argentin támadóval.

Visszatér a címvédő franciák elleni negyeddöntőre az angol Raheem Sterling, aki azért utazott haza a katari labdarúgó-világbajnokságról, mert betörtek az otthonába.

2022. december 7., 20:10

Majoros Bence és Imre Leila nyerte az asztaliteniszezők Top 16-bajnokságát, amelyet kedden és szerdán rendeztek a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban.