Halszegény pályán aratott óriási sikert a magyar horgász

A 2024-es halsport szezon eddigi legértékesebb eredményét érte el Csillag László, aki horgászként egyéni világbajnoki címet szerzett.

2024. szeptember 24., 14:01

Szerző:

Szeptember 21-22. között a Béthune (Franciaország) mellett található Canal d’Air-en rendezték meg a LXX. Nemzetek Világbajnokságát. A Francia Sporthorgász Szövetség (FFPS) szervezésében lebonyolított, a legnagyobb tradícióval rendelkező horgászsport világbajnokságon 27 nemzet csapata mérette meg magát. A világbajnokságon a magyar horgász-válogatott hagyományosan az élmezőnyben szerepelt és a 2024-es sportszezon eddigi legértékesebb sikereként Csillag László egyéni világbajnoki címet szerzett. 

A meglehetősen halszegény pályán megrendezett világbajnokságot Horvátország válogatottja nyerte 31 ponttal, az olasz válogatott 40 ponttal ezüstérmet nyert, a házigazda Franciaország csapata 43 ponttal a 3. helyen végzett. A magyar csapat 46 ponttal a negyedik helyen zárta a versenyt, ahol a dobogó szó szerint akár egy nagyobb kifogott halon múlott.

A nemzeti válogatott tagjai: Szénási Béla szövetségi kapitány, Nagy Krisztián másodkapitány, Csillag László, Csöregi Balázs, Nagy András, Magyar Gábor, Szákovics Imre, Walter Tamás versenyzők, Bajcsi András, Eichardt László, Kaló Zoltán, Nagy Sándor, Magyar Balázs, ifj. Szénási Béla segítők, Polyák Csaba csapatvezető. 

Nagyon jó hír volt – írja a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) közleményében –, hogy az egyéni versenyt Csillag László nyerte 2 ponttal, a kategóriában megszerezve ezzel hazánk harmadik egyéni világbajnoki címét. A második helyen végzett a 3 pontos Wiktor Walczak (Lengyelország) aki csupán fogott súllyal előzte meg a szintén 3 pontos Matija Krajevatc-ot (Horvátország), aki így bronzérmet szerzett.

A MOHOSZ közleményében végül megköszönte a nemzeti-, valamint a „Magyar Csapat” szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner minisztériumainak (AM, HM), szervezeteinek és cégeinek a támogatását, továbbá a csapatok felkészülésében közreműködő valamennyi munkatárs, önkéntes segítségét. Ezen felül minden magyar versenyzőnek és sportvezetőnek szívből gratuláltak a kiemelkedő szerepléshez. 

A 168.hu folyamatosan nyomon követi a magyar sporthorgászat és a szabadidős horgászat eseményeit. Az ezekből született hírek között erre a linkre kattintva tud böngészni. Jó szórakozást hozzá!

(Kiemelt képünkön Csillag László egyéni világbajnok horgász. Forrás: MOHOSZ)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.