Halszörny akadt horogra a Tisza-tavon – fotók

Óriási halat fogott ki egy horgász a Tisza-tavon. 

2024. augusztus 14., 11:21

Szerző:

Barati Béla már többször is fogott 25 kilogramm feletti halat, egész pontosan pontyot, most ismét egy extra méretű példányt sikerült kifárasztania, ezúttal a Tisza-tavon. 

Sokáig fárasztotta 

A horgász augusztus 2-án hajnali 4:50-kor fogta ki a gyönyörű tőpontyot – számolt be róla a Tisza-tavi Sporthorgász a Facebookon. 

A halat 50 perc fárasztás után emeltem csónakba, majd a matracra. A ponty eléggé elfáradt, a víz meg nagyon meleg volt, ezért gyorsan fotóztam, ezt követően visszanyerete erejét és elúszott

– mondta az óriási fogás után Barati Béla, aki nagyon boldog, mert két év alatt ez már a negyedik 25 kiló feletti ponty, amit sikerült kifognia. A mostani hal pontos mérete 26,50 kg, de korábban volt már 27 kg feletti fogása is. 

Óriási fogások

A horgász tavaly áprilisban egy 26,85 kilogrammos példfány fogott ki Poroszló térségben,  augusztusban a sarudi medencéből emelt ki egy 25,10 kilósat, majd a legnagyobbnak, egy 27,20 kilós példánynak idén tavasszal örülhetett – írja a Pecaverzum. 

A mostani fogásról itt nézheti meg a fotókat: 

 

Süllőcsoda a fővárosban 

Persze nagy fogásokra nem csak vidéken lehet számítani, pár nappal ezelőtt Budapesten akad horogra egy óriási süllő. Falmann András augusztus 5-én, hétfőn reggel a kislányával indult horgászni a Szabadság híd közelébe, ekkor pedig még nem is sejtette, mit fog majd ki. A horgász általában keszegre vagy mánrára pályázik, ezért csak csontival szokott pecázni. Reggel 9 körül viszont nem várt vendégnek tetszett meg a felkínált csalétek. 

Nagyon meglepett a hal, a horog a hal szájszegletébe akadt, szerencsésnek mondhatom, hogy partra tudtam húzni. A merítőhálóm kicsinek bizonyult, így lányom tartotta a botot, én pedig a halat finoman alányúlva emeltem ki. Az öröm határtalan volt

– mesélte a Pecaverzumnak a horgász, aki körülbelül tíz percig fárasztotta a süllőt, amely 9,2 kilót nyomott a mérlegen. Miután végeztek a mérlegeléssel és a kép is elkészült, a hatalmas süllő tovább úszhatott a Dunában. András a méretes süllőn kívül aznap már csak pár keszeget fogott, de mint mondja erre a remek kalandra még sokszor visszaemlékeznek majd. 

(Kiemelt képünk Tisza-tavi Sporthorgász Facebook-oldala)