Ennyi volt, nem tűrnek tovább: súlyos büntetésre számíthatnak a szabálytalankodó horgászok

Betelt a pohár, nem tűrik tovább a Patkó-tavon a horgászok gaztetteit. 

2024. augusztus 13., 11:32

Szerző:

Vége a jó világnak a tószegi Patkó-tavon! A rengeteg szabálytalanság miatt befenyítették a horgászokat, aki nem tud viselkedni, az súlyos következményekkel számolhat – olvasható a Pecaverzum oldalán.

Sok a szabálytalanság

A tószegi Patkó-tó közösségi oldalán posztolt egy rövid, ám annál velősebb bejegyzést, melyben arról írnak, az elmúlt időszakban nagyon sok szabálytalanságot tapasztaltak a halőrök az ellenőrzések során. Bár nem konkretizálják, mik is voltak ezek a szabálytalanságok, de kiemelték, most betelt náluk a pohár és jön a vasszigor. 

Ezúton felhívjuk MINDEN horgász figyelmét arra, hogy a figyelmeztetéseket befejeztük, az engedélyek bevonásra kerülnek, napjegyes horgászok tekintetében kitiltás jár, éves engedéllyel rendelkezők kihágás esetén a következő évben sem válthatnak engedélyt 

–  írják a bejegyzésben, amelyhez a jelenleg is érvényben levő horgászrendet is mellékelték. A horgászrendben egyebek között a jegyárakról írnak, valamint arról, hogy a horgászatot kizárólag a megváltott jegy birtokában lehet megkezdeni. Kiemelik, hogy a napijegyes horgászoknak a jegyet ők biztosítják, ugyanakkor előfoglalásra a frekventált, több személyes helyekre van mód, térítés ellenében. 

A „majd leülök valahova” rendszer már nem működik 

– olvasható a leírásban, ahol kategorikusan kijelentik azt is, hogy a szemetelőket azonnal kitiltják a tóról. Bliccelni, szabálytalankodni tehát egyáltalán nem éri meg, már csak azért sem, mert a szabályok be nem tartása feljelentést is vonhat maga után. 

A Tisza-parton is vannak gondok 

Ahogyan arról portálunk is beszámolt vérlázító videó látott nemrégiben napvilágot arról, ahogyan a horgászok szemrebbenés nélkül szemetelnek a Tisza-parton. Erről a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége számolt be a Facebook-oldalán, a megosztott videón jól látszik, ahogy két horgász a Tisza-partján a nádba dob el egy üditős flakont, valamnit a vízpartra szórták el a maghéjakat. 

A szemét összegyűjtése

Helyi horgászrendünk szerint, a horgász köteles a horgászat alatt keletkező hulladékot összegyűjtve szemetes zsákban tárolni, és azt a horgászat befejeztével magával vinni. Szemetelésnek minősül a cigarettacsikk, különböző magok héjai, valamint a rágógumi eldobása is. Szemetes horgászhelyen való horgászatért a területi jegy a helyszínen bevonásra kerül, vagy a horgászat közben keletkezett szemét hátra hagyása miatt utólagosan is bevonásra kerülhet

– olvasható az egyesület bejegyzésében. 

Itt a videó: 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)