Felháborító, amit a horgászok a Tisza-parton műveltek – videó

A horgászok nem zavartatták magukat, szembrebbenés nélkül szemeteltek a Tisza-parton. 

2024. július 20., 16:19

Szerző:

Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége Facebook-oldalán osztott meg egy felvételt, amin jól látható, hogy két horgász a Tisza-partján a nádba dob el egy üditős flakont, valamnit a vízpartra szórták el a maghéjakat. 

A szemét összegyűjtése

Helyi horgászrendünk szerint, a horgász köteles a horgászat alatt keletkező hulladékot összegyűjtve szemetes zsákban tárolni, és azt a horgászat befejeztével magával vinni. Szemetelésnek minősül a cigarettacsikk, különböző magok héjai, valamint a rágógumi eldobása is. Szemetes horgászhelyen való horgászatért a területi jegy a helyszínen bevonásra kerül, vagy a horgászat közben keletkezett szemét hátra hagyása miatt utólagosan is bevonásra kerülhet

– olvasható a bejegyzésükben. A törvény alapján, a helyi horgászrendben meghatározott szabályokat bizonyítottan megsértőtől, a helyi horgászrendben előzetesen meghatározott időtartamra, de maximum öt évre a területi jegy kiadása megtagadható. 

Jegykiadás megtagadása 

Mint írják a törvény alapján, a helyi horgászrendben meghatározott szabályokat bizonyítottan megsértőtől, a helyi horgászrendben előzetesen meghatározott időtartamra, de legfeljebb öt évre a területi jegy kiadása megtagadható. Fontos kiemelni, hogy a horgász, aki megváltja a terülei jegyét, a horgászat megkezdésével elismeri a horgászatra vonatkozó országos és helyi szabályok ismeretét és vállalja azok maradéktalan betartását. Ezenkívül tudomásul veszi, hogy a halőri intézkedések betartására és az ellenőrzések során az együttműködésre köteles. Valamint beleegyezik abba is, hogy róla, a jogszabályi előírások figyelembevételével a hivatalos halőr kép, videó, illetve hangfelvételt készíthet. 

Kérünk mindenkit, hogy a vonatkozó horgászrendi szabályokat tartsa be. Mérlegelje, hogy egy néhány forintos szemeteszsák beszerzése nagyobb teher-e a pénztárcájának, mint a több tízezer forintos területi jegy elvesztése és horgászattól való eltiltás

– kéri posztjában a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

 

A horgászok botrányos viselkedéséről a videó itt érhető el: 

(Kiemelt kép: Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége Facebook videorészlet)