Döntős lett Udvardyék párosa a hobarti tenisztornán

Udvardy Panna oldalán a svájci Viktorija Golubiccsal bejutott a döntőbe párosban a 259 ezer dollár (104 millió forint) összdíjazású keménypályás hobarti tenisztornán.

2023. január 13., 14:44

Szerző:

Udvardyék pénteken a norvég Ulrikke Eikeri és az amerikai Catherine Harrison kettősével csaptak össze, és az első játszma megnyerése, majd a második elvesztése után döntő rövidítésben bizonyultak jobbnak. A meccs 1 óra 18 percig tartott. 

A magyar játékos egyesben is indult a tornán, de a selejtezőből nem sikerült főtáblára jutnia. A párosverseny döntőjében az első helyen kiemelt Kirsten Flipkens, Laura Siegemund belga, német kettős lesz Udvardyék ellenfele.

Eredmény:

páros, elődöntő:
Udvardy Panna, Viktorija Golubic (magyar, svájci)-Ulrikke Eikeri, Catherine Harrison (norvég, amerikai) 6:4, 1:6, 10-2 - döntő rövidítés

(Kiemelt képünk: Udvardy Panna a román Ana Bogdan elleni mérkőzésen a salakpályás budapesti női WTA tenisztornájának első fordulójában a Római Teniszakadémián 2022. július 12-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

17:29

A jégtáncosoknál az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri kettős áll az élen a ritmustáncot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar duó a 23 induló között a tizedik helyről várja a kűrt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Oroszország és Fehéroroszország sportolói visszatérhetnek a nemzetközi porondra semleges színekben, de csak akkor, ha nem támogatják az ukrajnai háborút. Erre reagált Vadim Hutcajt ifjúsági és sportminiszter, az ukrán nemzeti olimpiai bizottság (NOC) elnöke, amikor leszögezte, hogy Ukrajna a szankciók meghosszabbítása mellett van, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Ukrajna bojkottálja a 2024-es párizsi olimpiát. 

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint könnyen súlyos következményekkel járhat, ha a szurkolók a válogatott mérkőzésein bármilyen formában megjelenítik Nagy-Magyarországot, de a háttérben továbbra is azon dolgozik, hogy a jelkép kerüljön le a tiltólistáról.

A hazai bajnoki és kupamérkőzéseken nem tiltja, ám nem is javasolja a Nagy-Magyarországot ábrázoló jelképeket a Magyar Labdarúgó-szövetség, mivel a jelképet az UEFA bünetőkatalógusa tartalmazza. A sálakat nem ellenőrzik. mivel a nemzetközi szabályok alapján a nézők ruházatának – ebből a szempontból történő – vizsgálata nem feladatuk.