A Barcelona nem tud kikászálódni a gödörből

Megint nem tudott nyerni a Barcelona a spanyol bajnokságban.

2021. december 12., 19:44

Szerző:

Az FC Barcelona 2-2-es döntetlent játszott az Osasuna otthonában vasárnap a spanyol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában, ezzel a tabella nyolcadik helyére csúszott vissza. Mindezt azután, hogy a hét közepén a Bayern München elleni vereség hatására közel másfél évtized után először kiesett a Bajnokok Ligája csoportkörében.

A hétvégn itt lett volna a javítási lehetőség, azonban a megtépázott keret nem segített a csapat edzőjének, Xavinak, aki egy hihetetlenül tartalékos sereget küldött pályára. A katalánok vezetőedzője ezúttal is több fiatal játékosnak adott lehetőséget, a találkozót pedig két 19 éves futballista, Nico González és Abde Ezzalzuli góljai dönthették volna el, azonban az Osasuna mindkét találat után vissza tudott vágni a katalánoknak.

Xavi mesternek így megint nem sikerült a három pont begyűjtése, a Barcelona pedig egyre távolabb kerül a jövő évi kupaindulást jelentő 1-6. helytől. Az Osasuna már nyolc forduló óta nyeretlen a La Ligában, de így is kettő pont választja el a Barcelonától. A statisztikákkal foglalkozó Opta kimutatása szerint ebben az évszázadban először fordult elő, hogy egy bajnokin két U20-as játékos talál be a Barca színeiben. 

(Kiemelt kép: ANDER GILLENEA / AFP)