Példátlanul súlyos büntetést kapott a Fulham szerb csatára

Alekszandar Mitrovicsot nyolc mérkőzésről tiltottak el a Manchester United elleni FA Kupa-mérkőzésen tanúsított viselkedéséért.

2023. április 4., 20:12

Szerző:

Kirívóan súlyos büntetést kapott Alekszandar Mitrovics, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Fulham szerb csatára, akit nyolc mérkőzésről tiltottak el a Manchester United elleni FA Kupa-mérkőzésen tanúsított viselkedéséért.

A támadót a márciusi negyeddöntő második félidejében azonnali piros lappal küldte le a pályáról Chris Kavanagh játékvezető, miután a szerb csatár meglökte őt és üvöltözött vele.

Mitrovics azt követően támadt a bíróra, hogy a második játékrész közepén, videózás után kezezés miatt kiállította csapattársát, Williant és büntetőt ítélt az akkor még 1-0-s hátrányban álló MU javára. A mérkőzést végül a manchesteriek nyerték meg 3-1-re.

Az angol szövetség illetékes bizottsága keddi döntése szerint Mitrovicsnak automatikusan járt három meccses eltiltás, illetve további hármat kapott a játékvezetővel szembeni erőszakos magatartásáért és még kettőt a „helytelen, sértő és fenyegető” szavaiért.

A büntetés a bajnoki találkozókra vonatkozik, így a 12 találatával a Fulham házi gólkirályának számító futballista csupán a Premier League utolsó három fordulójában játszhat majd újra.

(Kiemelt kép: a pillanat, amikor Alekszandar Mitrovics, a Fulham szerb csatára csúnyán beszól Chris Kavanagh játékvezetőnek a Manchester United elleni FA-kupa meccsen 2023. március 19-én. Fotó: Paul Ellis / AFP)

2024. június 15., 06:14

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban játszó skót csapatot a 17. labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.