Ötméteresek után az UVSE nyerte a női vízilabda Magyar Kupát

Az UVSE drámai csatában, ötméteresek után győzte le a címvédő Ferencvárost a BENU női vízilabda Magyar Kupa szombati fináléjában, ezzel története során hatodszor hódította el a trófeát.

2023. november 12., 07:09

Szerző:

A Ferencváros-Újpest derbik és a kupadöntő rangjához méltó hangulatú és színvonalú összecsapást láthatott a zuglói Laky Károly Uszoda közönsége, a két csapat fej-fej mellett haladt egymással.

A mérkőzés során először a zöld-fehéreknek sikerült kétgólos előnyt kidolgozniuk, ráadásul lélektanilag jó pillanatban, néhány másodperccel a harmadik negyed vége előtt lőtt Tóth-Csabai révén.

Az UVSE – amely kedden a Bajnokok Ligája-győztes Sabadelltől kapott ki az Európai Szuperkupáért rendezett mérkőzésen – remek védekezéssel, valamint Hajdu két találatának köszönhetően három és fél perccel a vége előtt ledolgozta hátrányát. Az FTC egy hosszabb gólcsendet megtörve került újra előnybe, megúszás után Vályi gyönyörű passzát Dömsödi centerből húzta be.

A lilák másfél perccel a befejezés előtt előnyben támadhattak az egyenlítésért, de hiba csúszott az akcióba, a végén viszont még maradt idejük egy támadásra. Magyari is előre úszott a kapuból, de végül Szegedi egy csodálatos ejtéssel egalizált egyetlen másodperccel a vége előtt.

Az ötméteresek során a tíz lövő közül csak Vályi hibázott az első párban, és a végén Szegedi döntött.

UVSE - FTC-Telekom 13-12 (3-2, 1-3, 1-2, 3-1, 5-4). Gólszerzők: Hajdu 3, Szegedi 2, Faragó, Lendvay, Tiba 1-1, illetve Gurisatti 3, Tóth-Csabai 2, Vályi, Bonca, Dömsödi 1-1.

(Kiemelt kép: Hajdú Kata, Tiba Panna, Szegedi Panni és Faragó Kamilla, az UVSE játékosai (b-j) a BENU női vízilabda Magyar Kupa döntőjében játszott FTC-Telekom - UVSE mérkőzésen a Laky Károly Uszodában 2023. november 11-én. Az UVSE ötméteresek után 13-12 legyőzte a címvédő Ferencvárost a fináléban, ezzel története során hatodszor hódította el a trófeát. MTI/Koszticsák Szilárd)

Remekül sikerült a szezonzáró a magyar bothúzóválogatott számára, a tizenhárom fős magyar csapat a Breznóban rendezett Európa-bajnokságról nyolc éremmel térhetett haza. A csapatvezetőből versenyzővé előlépő Deli Tamás Európa-bajnoki címe mellett Véró Alex állhatott még fel a dobogó tetejére, ő pedig rögvest megszerezte abszolútban a Magyarország valaha volt legjobb helyezését is.