Ezt mondta a győzelem után Siklósi Gergely

Üzent a tévénézőknek is.

2021. július 25., 12:41

Szerző:

A huszonhárom éves Siklósi Gergely legyőzte ellenfelét az elődöntőben 15–10-re, így a magyar párbajtőrvívó ott van a döntőben. Ez azt jelenti, hogy már biztos az újabb magyar érem a tokiói olimpián. Siklósi Gergely karnyújtásnyira az aranyéremtől. Ukrán, vagy francia ellenfele lesz. Azt mondta, boldog, hogy az olimpián lehet, és üzent a szurkolóknak is.

A győzelem után ezt mondta az M4-nek: „Nagyon erős ellenfelem volt. A világbajnokság elődöntőjében találkoztunk. Most készült, jobban. Ez egy nagy lehetőség volt, hogy megverjem. Jól csinálta, jól vívott. Jól tudtam váltani a végén, ugyanazt akarta csinálni, amit én. De meg tudtam oldani, amikor visszatámadott. Azt tudom mondani, hogy éreztem, és a taktikám jobban sült el, mint az övé. Olyan vagyok, ha vezetek több tussal, akkor visszaesik a teljesítményem. Kikapcsoltam az ösztöneimet, de 10–10-nél visszakapcsoltam”.

Siklósi Gergely arról is beszélt, hogy mennyire örül, hogy kint lehet az olimpián: „Nekem ajándék, hogy itt vagyok, azt csinálom, amit szeretek. Beleteszek apait-anyait. Meglátjuk, hogy sül el. Örülök, hogy itt vannak a vívótársaim és a barátaim. Tudom, hogy otthon szurkolnak. Boldoggá tesz” – tette hozzá a magyar párbajtőrvívó.

A finálé magyar idő szerint 14 óra 15 perckor kezdődik, Siklósi ellenfele az ukrán Igor Reizlin vagy a francia Romain Cannone lesz.

(Kiemelt kép: Siklósi Gergely, miután győzött a marokkói Huszam el-Kord ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi párbajtőr nyolcaddöntőjében a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én. Fotó: Haszan Ammar / MTI / AP)