Elődöntős a férfi vízilabda-válogatott

Manhercz Krisztián egymaga hét gólt szerzett.

2021. augusztus 4., 14:45

Szerző:

A magyar válogatott elődöntőbe jutott a tokiói olimpia férfi vízilabdatornáján, miután szerdán, magyar idő szerint 12 óra 50-kor kezdődő negyeddöntőben 15-11-re legyőzte Horvátországot. Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese a második negyedtől végig kontrollálta a versenyt. A mérkőzés felére pedig egyértelművé vált, ki diktálja a mérkőzés tempóját. A harmadik nyolc perctől folyamatosan 3-4 gól volt a magyarok előnye, amihez kellett a harmadik olimpiáján szereplő Nagy Viktor elképesztő kapusteljesítménye is – a mérkőzés végéig 14 védést mutatott be. A magyar támadójáték is remekelt, Manhercz Krisztián egymaga hetet lőtt a horvátoknak. 

A mérkőzés után mindkét játékos úgy értékelt: a csoportkörben bemutatott hibákat sikerült kiküszöbölniük, amelynek az lett az eredménye, hogy egyre magabiztosabban, csapatként harcolnak. Nagy Viktor kijelentette: az aranyéremért jöttek az olimpiára, amit haza is szeretnének hozni. Märcz Tamás együttese így követi a női csapatot a legjobb négy közé, ahol pénteken találkozik majd a görögökkel a fináléba kerülésért. A férfi pólócsapat az elődöntőben visszavághat a görögök ellen a csoportkörben elszenvedett vereségért. A mérkőzést pénteken, magyar idő szerint 8 óra 30-kor rendezik meg.

(Kiemelt kép: A magyar férfi vízilabda-válogatott tagja örülnek, miután megnyerték a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Horvátország mérkőzést a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 4-én. Fotó: Angela Weiss / AFP)