Magyar siker az ausztrál teniszbajnokságon!

Máthé Gábor nyerte meg a hallássérültek küzdelmeit az Australian Open-en.

2023. január 29., 09:03

Szerző:

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a DEAC 37 éves játékosa a döntőben 6:4, 6:2-re verte a szlovák Marino Keglt.

Máthé Gábor - aki a párosban Grand Slam-bajnok Temesvári Andrea tanítványa - tavaly ezüstérmes volt a brazíliai siketlimpián, a siketek világranglistáján pedig a második helyen áll.

Az Australian Openen idén először, bemutató jelleggel rendeztek a siketek számára egy háromnapos minitornát, a férfi és női mezőnybe is nyolc-nyolc játékos kapott meghívást.

Máthé Gábor (Debrecen, 1985. július 2.) siketlimpiai bajnok magyar férfi teniszező, Máthé András fotóművész fia, aki mind egyesben, mind párosban játszik. Csapata a debreceni Tatár Tenisz Club Debrecen-Pallagon. Hallássérüléssel született, melynek mértéke 55 decibel a jobbik fülére, a másikkal szinte semmit nem hall. Egyébként ez a határérték a hallássérültek versenyén is, amit minden alkalommal ellenőriznek. 8 éves korában kezdett teniszezni, 10 éves korától már versenyeken is indult, gimnáziumban sporttagozatos osztályba járt. (Máthé Gábor wikipédia oldala)

(Kiemelt Képünk: Máthé Gábor (jobbról) megnyerte a hallássérült Australian Opent! A döntőben 6:4 6:2-re nyert a szlovén Marino Kegl ellen!)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.