A női vízilabda-válogatott már javában készül a világbajnokságra

Margitszigeten megkezdte a felkészülést a hazai rendezésű világbajnokságra a magyar női vízilabda-válogatott.

2022. május 11., 12:13

Szerző:

A tokiói olimpián történelmi bronzot szerzett együttes a múlt héten már Székelyföldön edzőtáborozott, az erdélyi látogatás azonban még csak a lelki feltöltődésről, a csapategység erősítéséről szólt – írja az MTI. 

„Tartalmas, eseménydús hét volt, de a felkészülés lényegi része ma kezdődik” – nyilatkozta a közmédiának Bíró Attila szövetségi kapitány, aki hozzátette, mostantól kezdve három és fél héten keresztül a margitszigeti Széchy Uszodában napi két edzése lesz a csapatnak, a tréningek között pedig szárazföldi és mentális gyakorlatok is szerepelnek majd a programban.

A szakember elmondta, június 6-tól Veszprémben az ausztrálokkal gyakorol közösen pár napot a csapat, ezt követően pedig Szegeden az olimpiai és világbajnok amerikaiakkal edz. Hozzátette, mivel hivatalos meccseket nem játszik már a gárda, így ezeken a tréningeken kell kiharcolnia a játékosoknak a helyüket a keretben.

Arra a kérdésre, hogy milyen állapotban vannak a játékosok, a kapitány elmondta, egyelőre felesleges és nem is nagyon lehet ezt megítélni, hiszen a bajnokság zárultával pihenésből érkeztek. Jelezte, ugyanakkor a Székelykő túrát másfél óra alatt teljesítette a csapat - ez egy átlagos turistának két órába telik.

A szakember megjegyezte, a hazai világbajnokság az egyik legfontosabb állomása a 2024-es párizsi olimpiával végződő ciklusnak. Hozzátette, reményei szerint a tokiói bronzérmesek ezúttal is vezérek lesznek, de szeretne beépíteni egy-két fiatalt, akik olyan lendületet, frissességet adhatnak a csapatnak, aminek köszönhetően ott lehet majd a végjátékban a világbajnokságon. A vizes világbajnokságon a vízilabdatorna június 20-án kezdődik, a magyar női válogatott az olaszokkal, a kanadaiakkal és a kolumbiaiakkal találkozik a csoportküzdelmek során.


(Kiemelt képünk: Keszthelyi-Nagy Rita, a magyar válogatott csapatkapitánya beszél csapattársaihoz a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornája első fordulójában az Orosz Olimpiai Csapat ellen játszott mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 26-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

A francia nyílt bajnokságon az első fordulón sikeresen túljutó Fucsovics Márton három pozíciót rontva az egy héttel korábbihoz képest a 83. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. Ezzel jelenleg ő a legelőkelőbben jegyzett magyar játékos.

Klucsár Marcell nyerte a 111,1 kilométeres Salomon Ultra-Trail Hungary ultratávú terepfutó versenyt vasárnap, a győztes 11 óra 39 perc 58 másodperc alatt teljesítette a távot, melyet 4182 méteres szintkülönbség, a Pilis és a Visegrádi-hegység csúcsai nehezítettek.

Primož Roglič nyerte a Giro d'Italia 106. kiírását vasárnap, ezzel az olasz országúti kerékpáros körverseny történetének első szlovén bajnoka lett. A záróetapon a pályafutása utolsó szezonját teljesítő brit Mark Cavendish diadalmaskodott.