Orbán Ráhel mindenkinek drukkol, hogy talpon tudjon maradni, mert nehéz lesz

Orbán Ráhel mindenkinek drukkol, hogy talpon tudjon maradni ebben a nehéz gazdasági helyzetben – derült ki egy reklámszakmai prcatvből, amelyben mint üzletasszonyt és kreatív igazgatót kérdezték a miniszterelnök lányát.

2022. november 5., 14:31

Szerző:

A Republic Group „RePort” című reklámszakmai podcastjában szerepelt Orbán Ráhel, Orbán Viktor miniszterelnök lánya, mint „az ODU gyerekbolt tulajdonosa és megálmodója, a BDPST cégcsoport kreatívigazgatója és a BDPST Concept ügyvezető igazgatója” – szúrta ki a 444.hu.

A podcastben arról is kérdezték Orbán Ráhelt, hogy hogyan vészelte át a cégcsoport az elmúlt éveket, hiszen az idegenforgalom, a szállodaipar számára ezek nem voltak könnyűek. Jött a covid, van most ugye ez a háború meg ez a „gazdasági sztori”, ami az egész világon végigsöpör.

„Érezzük, tapasztaltuk, látjuk. Minden nap foglalkozunk mi is ezekkel a kérdésekkel” – felelte Orbán Ráhel. Azt mondta, a covid nagyon nehéz volt, bár ők sokaknál könnyebb helyzetben voltak. Viszont sajnos nem tudtak fejlődni. Nagyon nehéz volt az is, hogy azon kellett agyalniuk, mi lesz azokkal az emberekkel, akik náluk dolgoznak.

Egyébként látja a covid jó oldalát is – hiszen ahogy már említette, igyekszik mindenben meglátni a jót.

Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja viszont újabb nehéz helyzetet teremtett, és ez a fajta válság, amiben szerinte a legrosszabb a bizonytalanság, nem olyan, mint a gazdasági válságok, hogy jó, most két évig összehúzzák a nadrágszíjat, hanem olyan hatások érik a szakmát, mint a covidnál, azaz tehetetlenek ellene.  

Orbán Ráhel bízik benne, hogy a válság kicsit helyreállítja majd a munkaerőpiacot a szakmájukban, ugyanakkor látja ő is, hogy nagyon sokan mennek mindig „egy országgal arrébb”. De róluk sem tud negatívan nyilatkozni, mert értékeli azokat a fiatalokat, akik szeretnének egy kicsit többet, és egyébként sokszor sokkal rosszabb munkát vállalnak el, mint amit itthon kell csinálniuk. Viszont azt látja, sokan haza is jönnek, például ő is elment külföldre, aztán hazajött, és szerinte sok jót hozott haza.

„És nagyon drukkolok mindenkinek, hogy tudjon talpon maradni, mert nehéz lesz”

– nyilatkozta a miniszterelnök lánya a gazdasági nehézségekről. 

(Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd / MTI)

Mérfödkőhöz érkezett a zsugor- vagy rejtett infláció elleni harc. A csütörtöki közlönyben jelent meg a nemzetgazdasági miniszter rendeletmódosítása, melyből kiderül, hogy márciustól milyen tájékoztató elemekkel találkozhatnak a vásárlók az élelmiszerboltokban, amennyiben egy termék kiszerelése csökkent, de az ára nem lett kedvezőbb.